Ma 2017. november 19. vasárnap,    
Erzsébet napja van.    
Látogatók száma : 34534543    






















































Honlapkeszites

Zöldfűszeres crusta morzsában, roséra sütött sertésszűzpecsenye sárgarépa variációkkal

Dianiska Dániel, a sormási István Fogadó séfje már gyermekkorában eldöntötte, hogy szakács lesz. A Thúry György SZKI-ban tanult Nagy Józsefné szakoktatótól, majd Franciaországban töltött néhány hónapot, hogy szakmai tudását gyarapítsa.

Számtalan neves gasztronómiai versenyről tért haza aranyéremmel, és tavaly megszerezte a szakács mestervizsgát is. A Fogadóban munkatársaival azon mesterkedik, hogy újabbnál újabb ételkülönlegességeket alkossanak.


Hozzávalók (4 adag):

800-1000 gr sertésszűzpecsenye, 1,2 kg sárgarépa, 0,6 kg fehérrépa, 0,2 l tej, 0,15 l tejszín, 0,15 kg teavaj, 0,05 kg friss bazsalikom, 0,1 petrezselyemzöld, 0,02 kg kakukkfű, rozmaring, 0,1 kg fokhagyma, 0,08 kg morzsa, 3 db tojás, 0,1 kg liszt, 0,05 l olívaolaj, só, bors.

Elkészítés:

A sertésszüzet lehártyázzuk, leformázzuk. 16-18 dkg-os darabokat vágunk ki belőle, sóval ízesítjük, frissen őrölt borssal fűszerezzük. Serpenyőben kevés zsiradékon elősütjük, majd pihentetjük, – addig elkészítjük a zöldfűszeres morzsát. A zöldfűszereket lelevelezzük, megmossuk, majd konyharuhában leszárítjuk, ezután a morzsával együtt leturmixoljuk. Ha kicsit nedves a morzsánk sütőben (50-70 Cº-on) szárítjuk.

Elkészítjük a sárgarépapürét és a párolt sárgarépát. A megtisztított répákból karalábévágóval 24-26 kicsi golyót kiszúrunk, a maradék répát egyenletes darabokra vágva feltesszük a tej és a tejszín keverékébe főni, sóval ízesítjük, kevés kakukkfüvet adunk hozzá.

Ha megfőtt, leszűrjük róla a folyadékot, kevés teavajat adunk hozzá és leturmixoljuk. A sárgarépa golyókat sós vízben megfőzzük, majd tálalás előtt kevés teavajban átpirítjuk.

Sült fehérrépa:

A répákat megtisztítjuk, majd hasábokra vágjuk, előmelegített sütőben (180-200 Cº) megsütjük, megszórjuk sóval, egész fokhagymával, rozmaringgal és olívaolajjal összekeverjük. A sertésszűzről letöröljük a felesleges húsnedvet, beleforgatjuk lisztbe, tojássárgájába majd a zöldfűszeres morzsába. Előmelegített sütőben 180-200 Cº-on 12-15 percet sütjük.

B.E.



2017-03-16 09:41:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicce



állás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble