Ma 2017. november 19. vasárnap,    
Erzsébet napja van.    
Látogatók száma : 34534571    


Honlapkeszites

VVK-győztes futballistával készülnek...

A 42. Nemzetközi Sporttörténeti Konferenciát rendezik szombaton 14.30 órától a pölöskefői Faluházban, mondta el sajtótájékoztató keretében Kis János, az Európai Sport Hagyományőrző Egyesület, a Dr. Mező Ferenc Olimpiai Baráti Kör és a Zalai Sportmúzeumért Alapítvány elnöke.

Tóth Jenő polgármesteri megnyitója után a Zalai Sporthistóriák keretében Uzsoki László kézilabda edzővel, valamint Kandár Tibor és Dóczi Ferenc egykori atlétákkal beszélget Kis János. Előadást hallhatnak az érdeklődők Síélet a Hargita alján címmel Csiki Andrástól, Somlai Attila sporttörténet-kutató a magyar labdarúgók olimpiai szerepléseit taglalja, a budapesti ötkarikás álmokról pedig Horváth Vilmos értekezik.


A Ferencvárosi Torna Club-vonalat ezúttal is futballista képviseli a rendezvényen: olimpiai élményeit dr. Juhász István 1968-ban olimpiai bajnok labdarúgó, az FTC egykori kiváló középpályása eleveníti fel. A Fradival négyszeres bajnok, háromszoros kupagyőztes olimpikonnal szintén Kis János beszélget. Juhász játékospályafutásáról dióhéjban még annyit, hogy a Ferencvárossal az eddigi egyetlen magyar európai kupagyőzelmet (ezúttal a KK-küzdelmeket nem számolva) is ünnepelhette, hiszen tagja volt az 1965-ben a Juventus ellen a VVK-t elhódító Fradinak, továbbá VVK-döntős volt 1968-ban, VVK-elődöntős 1963-ban, UEFA Kupa-elődöntős 1972-ben, KEK-döntős 1975-ben, illetve BEK-negyeddöntős 1966-ban, Eb-negyedik pedig 1972-ban a válogatottal.

A programot Géczi Erika, olimpiai ezüstérmes kajakos, előadóművész, a Bojtorján, a Rockfort, a Kormorán együttesének tagja gazdagítja előadásával.

Képünkön balról Takács Tamásné pölöskefői alpolgármester, Kis János és Tóth Jenő, Pölöskefő polgármestere látható a kanizsai sajtótájékoztatón

P.L.2017-03-16 09:27:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble