Ma 2017. október 17. kedd,    
Hedvig napja van.    
Látogatók száma : 34177801    


Honlapkeszites

Folyamatosan keresik az új női focistákat

Már javában edzenek a nagykanizsai női focisták, hogy minél fittebbek legyenek a hamarosan induló tavaszi szezonra.


Még egy-két kört le kell futniuk a hölgyeknek, hogy teljesen felkészültek legyenek a tavaszi szezonra. A nagykanizsai női focisták már hetek óta edzenek azért, hogy bombaformában legyenek. "Körülbelül egy hónapja kezdtük el a felkészülést. Ebben a felkészülésben volt egy teremtorna Ajkán, amit megnyertünk. Szerintem ez egy kicsit összerázta a társaságot így az év elején, nagyobb kedvvel folytatjuk a felkészülést és várjuk már a tavaszi rajtot" - mondta Balassa Diána.

A felnőtteknek április első hetében indul a szezon, az U15-ös korosztály viszont már az elmúlt hétvégén megkezdte. A fiatal focistákhoz pedig bármikor lehet csatlakozni, a klub ugyanis gyakran szervez toborzót, hogy megtalálják az új tehetségeket. "Semmit nem ér a felnőtt női csapat, meg az egész szakág utánpótlás nélkül. Ha nincs utánpótlás, akkor gyakorlatilag meghal az egész, és elég rövid időn belül, mert sokkal nagyobb a fluktuáció a lányoknál, mint a fiúk hasonló korosztályainál, főleg az érettségi szezon idejében, amikor az ember kapkodja a fejét, hogy kit honnan szedjen elő. Tehát nehéz a korosztályokat kiállítani, ezért nagyon fontos az, hogy járjuk az iskolákat, toborzókat szervezzünk és ezeken próbáljuk feltölteni a játékosállományt" - hangsúlyozta Benedek József a NTE 1866 Női Labdarúgó Szakosztály vezetője.

A felnőtt csapat egyébként jelenleg dobogós a megyei tabellán. A lányok célja pedig nem kisebb, minthogy minden mérkőzést megnyerjenek tavasszal és bajnokok lehessenek.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-03-15 11:25:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble