Ma 2017. november 19. vasárnap,    
Erzsébet napja van.    
Látogatók száma : 34534552    


Honlapkeszites

Randi, újratöltve

Még néhány nap, és véget ér a Szerelmes Kalandtúra, amelyre kétszázan váltottak útlevelet. A résztvevőket arra ösztönözték, hogy például menjenek moziba, étterembe, cukrászdába, sétáljanak a természet lágy ölén, vagyis töltsenek párjukkal minél több időt. Baloghné Békési Beáta – másokkal együtt – nemcsak szervezte a házasság hetében indult akciót, hanem férjével részt is vett benne, sőt, két nagyobbik gyermekük is csatlakozott a társával.


- Miért házasságpárti?

- Az életünk minőségét alapvetően meghatározzák emberi kapcsolataink, elsődlegesen is a párkapcsolat. Családba születtünk, családba vagyunk teremtve s ott is kell, hogy felnőjünk; a boldog emberi életet pedig a boldog család alapozhatja meg. Hiszek abban, hogy a házasságoknak nagy szerepe van a mai világban, és szomorúan látom, hogy a világi tendenciák ezzel ellentétesek. Szerintem szükség van az elköteleződésre.

- Azért ma másfelé megy a világ. Nem könnyebb szingliként?

- Meg lehet kérdezni őket... Egy ideig lehet, hogy egyszerűbbnek, kényelmesebbnek tűnik, s biztos, hogy egy gyermek vállalása nem kevés energiát, időt és pénzt követel, de rengeteg örömmel is jár. Aki erre nem vállalkozik, annak komoly hiányérzete támad, jön a frusztráció, ezt sokszor látom magam körül.

- Kapcsolat és kapcsolat között is van különbség. A jó házasságnak mennyire „kelléke” a hit?

- Nem kelléke, mi például késői megtérők vagyunk, és előtte is nagyon jó volt a házasságunk. A hit nagy segítség, de nem hívő párok is tudnak nagyon jól élni, ha tudatosan figyelnek a kapcsolatukra, máskülönben a felgyorsult világ hétköznapjai elsodorhatnak bennünket egymás mellől. A fáradtság, a túlterheltség, az örökös rohanás azt eredményezi, hogy pont arra nem marad idő, ami a legfontosabb: egymásra.

- Erre találták ki a Szerelmes Kalandtúrát. Mennyire vette a lapot a kanizsai publikum?

- Kétszáz útlevél talált gazdára, a kedvezményrendszerbe bevont partnerek pedig arról számoltak be, hogy sokan jártak náluk. A kilenc „feladatból” hatot kellett teljesíteni…

- … vagyis minőségi időt együtt tölteni különböző helyszíneken.

- Változatos közös élményekre hívtuk a párokat, mondhatnám, a jelszó: randi újratöltve. Amikor az ember szerelembe esik, természetes, hogy minél több időt akar együtt tölteni a párjával. A hétköznapokban azonban ez a vágy megkopik kicsit, de ezt nem szabad hagyni: gyűjteni kell a változatos élményeket.

- Önök „csak” szervezték, vagy részt is vettek a kalandtúrában?

- A szervezéssel kapcsolatos sűrű teendők miatt még minden feladatot nem teljesítettünk, de rajta vagyunk.

- Voltak például moziban?

- Igen, s elmentünk kávézni, vacsorázni is, jártunk Karoson a termáltónál - a cukrászda és a gólyalábazás azonban még hátravan.

- Ez az aktív egy hónap – ha valaki csatlakozott – segített az esetleges problémákat elsimítani?

- Bízunk benne, hogy igen. Szeretnénk, ha abban is segítene, hogy a jövőben is jobban tudjanak figyelni egymásra a párok. És remélem, ennél nagyobb körben is hasznos ez a kezdeményezés: felhívja azok figyelmét is, akik nem vettek részt a Szerelmes kalandtúrában, de hallanak róla, hogy figyeljenek jobban egymásra, s töltsék változatosan együtt idejüket. A Facebookon egyébként 436 követője van a programnak.

- Lehet ebből a kezdeményezésből közösség?

- Eleinte nem gondoltunk erre, de látva, hogy ilyen sokan és ennyire pozitívan viszonyulnak a kalandtúrához, felmerült, hogy folytassuk; ám ezt még ki kell találni. Az viszont biztos, hogy jövőre újratöltjük a Szerelmes kalandtúrát, amihez szívesen veszünk ötleteket, várunk szervezőket. Szeretnénk ebből hagyományt teremteni.

Péter Árpád

 

A Szerelmes Kalandtúra záró rendezvényét kedden18 órakor tartják a könyvtárban. A sorsoláson kiderül, hogy a kalandos feladatokat teljesítő párok közül ki nyeri a három fődíjat, de a szervezők azt ígérik, minden jelenlévő kalandtúrázó kap ajándékot. Az esten egy újszerű, remek színházi előadás részesei is lehetnek a párok, a HázTűzNéző lakásszínház darabját nézhetik meg. Ez a program egyébként nyitott, tehát másokat is várnak, jegyek a könyvtárban kaphatók. A szervezők a színházi előadás idején gyermekfelügyeletet biztosítanak, hogy kisgyermekesek is bátran mehessenek.2017-03-12 08:00:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble