Ma 2017. október 17. kedd,    
Hedvig napja van.    
Látogatók száma : 34177807    


Honlapkeszites

Az Innovációs és Informatikai Kabinet bemutatkozása Nagykanizsán

Hagyományteremtő céllal tartotta meg Nagykanizsán első vidéki bemutatkozó estjét a Fidelitas Innovációs és Informatikai Kabinete. A helyi csoport vezetőségével közösen szervezett rendezvényen előadást tartott az IIK két vezetőségi tagja a magyarországi IT ágazatról, a szektort érintő kormányzati stratégiákról, a Kabinet munkájáról, melyet kötetlen beszélgetés követett az informatikai oktatásról, és a szektorban való elhelyezkedési lehetőségekről. A megjelenteknek lehetősége volt az elnökhelyettesek által biztosított virtuális valóság szemüvegeket kipróbálni.


A 2016 októberében újjáalakult Innovációs és Informatikai Kabinet vezetésének egyik kiemelt célja, hogy különböző programok keretében a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára vonzóvá tegye az informatikát, mint szakmát. A rendezvénysorozat első állomása Nagykanizsán került megszervezésre.

Az Innovációs és Informatikai Kabinetet Mátyus Bálint és Bozsoki Dániel alelnökök képviselték, akik prezentációjuk során beszámoltak a szektor foglalkoztatottsági adatairól, illetve az ágazatot támogató kormányzati stratégiákról. A megjelent nagykanizsaiak megismerhették a szektor kiemelt hazai képviselőit is. Az IIK vezetőségi tagjai prezentálták a szakmai Kabinet célrendszerét, megtartott és tervezett szakmai programjait és a Kabinet munkájához való csatlakozási lehetőségeket.

Az IIK vezetői és a megjelentek hosszasan beszélgettek az informatikai oktatásról és az elhelyezkedési lehetőségekről. Mátyus Bálint kiemelte, hogy számos pozitív példát látott már arra, hogy pályakezdő fiatalok rövid időn belül el tudtak helyezkedni a munkaerőpiacon. További ösztönzést jelenthet, hogy a munkavégzés sok esetben távolról is lehetséges, a hagyományos modellhez képest rugalmasabb időbeosztás mellett.

A megjelent középiskolások beszámoltak arról, hogy mit tanulnak informatika órán, illetve, hogy véleményük szerint mivel lehetne izgalmasabbá tenni a tanórákat, ezzel vonzóbbá tenni az informatikai szektorban való elhelyezkedést.

A rendezvény kötetlen zárásaként Bozsoki Dániel és Mátyus Bálint lehetőséget biztosított két virtuális szemüveg (Gear VR és oculus rift) használatára is.

fidelitas.hu 2017-03-03 08:35:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble