Ma 2017. október 21. szombat,    
Orsolya napja van.    
Látogatók száma : 34233238    


Honlapkeszites

Kocamuri a Pannon Egyetemen

Tucatnyi esztendeje is elmúlt annak, hogy először megrendezte a Pannon Egyetem nagykanizsai kampusza azt a bizonyos „kocamurit”, amely a disznón kívül valóban mindenkinek muri. Mint ahogy Veitné Molnár Anikó kollégium-vezetőtől megtudtuk, a célja is ez: egy közösségépítő, jó hangulatú nap, amely mostanra egy versenyfeladatokkal teletűzdelt gólya-toborzóvá is vált, hiszen egyre több, továbbtanulás előtt álló középiskolás eljön körülnézni és részt venni a „malackodáson”. Hogy ez mennyire így van, azt jól bizonyítja felvezető fotónk is…


– Ez az egész, így, ahogy van, maga a közösségépítés, illetve annál több is: egy közösség-megtartó, vidám, hamisítatlan PEN-es nap – szögezte le Veitné Molnár Anikó. – Az a tapasztalatom, hogy valamit elkezdeni sokkal könnyebb, mint aztán, azt fenntartani. És miután, immár 14. alkalommal sikerült megrendeznünk a kocamurinkat, azt gondolom, hogy jó úton járunk. Ha itt körültekintünk a sok jókedvű fiatalon, akkor láthatjuk igazán: a PEN-es közösségi lét a régi, ami újdonság, hogy idén először az oktatók is részt vesznek a rendezvényünk játékos vetélkedőiben. Ezen feladatok többirányúak, és több helyszínen zajlanak: egyrészt a Csengeri utcai Baranta-barlangban, másrészt pedig itt, az egyetemi kampuszon is várnak leküzdésre váró akadályok az induló csapatokra: például közösségi kerékpárral végrehajtandó ügyességi feladatok, de a Honvédség is készült egy standdal – sorolta a kollégiumvezető.

A katonai állomás nagy népszerűségnek örvendett, három csinos, „Keris” lány, fiúkat megszégyenítő lazasággal vette kézbe a Kalasnyikov géppisztolyt. A fegyverrel afényképezőgép előtt csöppet sem szégyenlős Tomas Zsanett Barbara a Somogy megyei Iharoson lakik, és a nagykanizsai kampusz közelsége miatt (is) érdeklődik a Pannon Egyetem iránt.

– Utolsó előtti évesek vagyunk a Thury György Szakképző Iskolában, vendéglátás szakon tanulunk. Az etika tanárunk ajánlotta figyelmünkbe ezt a lehetőséget, és mivel a mai nap programjai között a finom disznótoros és az igazi házi pálinka is szerepel, ezért nem sokat gondolkodtunk, hogy jöjjünk-e: persze, hogy eljöttünk.

Barbara osztálytársai, a beleznai Gyimesi Ivett, és a nagykanizsai Dobrádi Dorka is elsősorban a bulis, jó hangulatúnak ígérkező nap kedvéért érkezett, de amint elmondták: az egyetem jó hírneve és a lakóhelyükhöz való közelsége miatt egy lehetséges továbbtanulási helyszínként is szóba került a nagykanizsai kampusz.

Dr. Papp Attila2017-02-17 10:10:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble