Ma 2019. február 19. kedd,    
Zsuzsanna napja van.    
Látogatók száma : 39942329    
Honlapkeszites

Kanizsai Szirmok II.

Bensőséges ünnepség keretében mutatták be a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolájának könyvtárában a Kanizsai szirmok legújabb verseskötetét.

Az első Kanizsai Szirmok 2008-ban jelent meg az iskolában.


Akkor úgy gondolták az életre hívói, hogy minden évben lehetőséget biztosítanak a város diákjainak, hogy verseik ne az asztalfiókban heverjenek, hanem egy kis kiadványban közkinccsé váljanak – mondta köszöntőjében Laukó Emőke igazgató, majd hozzátette: több éves kihagyás után a város Kulturális Bizottságának támogatásával újra verselésre hívták a város diákjait, együtt a Kanizsai Kulturális Központ munkatársaival.

Örömükre három általános iskola, a Kiskanizsai, a Kőrösi Csoma Sándor-Péterfy Sándor Általános Iskola Péterfy Sándor Tagintézménye és a Miklósfai Általános Iskola 13 kisdiákja is elküldte a versét.

A Batthyány Lajos, a Dr. Mező Ferenc Gimnázium, a Piarista Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Boldog Donáti Celesztina Óvoda és a Nagykanizsai SZC Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolájának 17 fiatal poétája – 12 lány és 5 fiú –, vállalta a megmérettetést, legtitkosabb énjük megmutatását.

A verseskötetet Bognárné Ritecz Rita és Hajósné Burján Tímea lektorálta. Szerkesztette és a hátsó borítót Földvári Zsuzsanna tervezte.

A kötetbemutató időpontjául nem véletlenül választották a Luca napot, mely név fényt hozót, a fényt is jelenti. „A kötetben lévő versekkel szeretnénk mindannyiótoknak egy kis fényt sugározni” – hangsúlyozta befejezésül az igazgatónő.

A verseket Bogárné Ritecz Rita pedagógus, versmondó és Zsoldi Gergely, a KKK marketing munkatársa tolmácsolta az ünnepségen, mely fogadással zárult.

B.E.2016-12-13 15:19:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble