Ma 2019. március 27. szerda,    
Hajnalka napja van.    
Látogatók száma : 40414095    
Honlapkeszites

Idén is belekóstoltak az üzleti életbe a Thúry Vásár kiállítói

Vállalkozás tét nélkül diákoknak – erről szól a Thúry Vásár. A több mint másfél évtizedes hagyománnyal rendelkező eseményen a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Thúry György Szakképző Iskolájának tanulói újra megmutatták gyakorlati tudásukat.


A nagykanizsai intézmény vásárán a kamara és a horvát partnerintézmény képviselői részt vettek. Kérdésünkre Richterné László Erzsébet, a Thúry-iskola igazgatója elmondta: „A gyerekek a tanévnek ezt a részét erre használják fel, erre készülnek. Ezért is a 11. évfolyamosoknak találtuk ki a vetélkedőt, mert még nem az utolsó időszakban vannak, de már rendelkeznek azzal az ismerettel, amivel ezt meg tudják valósítani.”

Vendéglátóipari és szolgáltató vállalkozások is megjelentek a Thúry Vásáron. A Retró Falat Kft. és a lángossütés a thúrys lányok közös ötlete volt. „A társasági szerződést, az üzleti tervet meg kellett írni, több hónapon keresztül az órákon ezekkel foglalkoztunk. És így... szóval van munka mögötte” – osztotta meg stábunkkal Péter Letícia. A diákok termékeit társaik megkóstolhatták vagy kipróbálhatták.

Bene Csaba, a Nagykanizsai szakképzési Centrum főigazgatója szerint „Ez a rendezvény bizonyítja a leginkább, hogy nem az iskolának, hanem az életnek tanulunk. És itt a gyerekek kipróbálhatják, hogyan lehet vállalkozóvá válni. Remélem, azt is megtanulják, hogy egy kudarc nem azt jelenti, hogy fel kell adni, hanem abból tanulni kell.” A vásáron a diákok még valódi tét nélkül tapasztalhatták meg, hogyan kell egy vállalkozást működtetni.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-12-10 05:13:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


OKTATÁS ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble