Ma 2019. január 19. szombat,    
Sára napja van.    
Látogatók száma : 39517111    
Honlapkeszites

Héttorony Fesztivál Makovecz emlékére

A rendezvénysorozat évente Makovecz Imre születésnapja idején több helyszínen tiszteleg a nemzetközi hírű magyar építőművész munkássága, szellemisége és emléke előtt. A rendezvényeket az általa tervezett épületekben tartják, ezeken népzenei és világzenei koncertek, kiállítások igazolják, hogy a Kárpát-medencei kultúra megőrzésére irányuló szellemisége ma is él.


A Héttorony Fesztivál Makovecz Imre születésnapjához kapcsolódik A sok helyszín egyike az általa tervezett Lendvai Színház- és Hangversenyterem, ahol vasárnap koncerttel és kiállítással emlékeztek a Mesterre.

Diligens Linda szervező szerint: "A fesztivál minden megállóján ez lenne a cél, hogy az ő szellemét ide idézzük, és tesszük ezt nemcsak az építészettel, nemcsak az ő zsenijével és az ő épületeiben, hanem kiállításokkal, amik az ő életművét mutatják be illetve olyan világzenei csúcsteljesítményekkel, amik hozzá köthetők ehhez az építészeti stílushoz.

Lendván a Pagony Ars Topia műhely munkáiból nyílt kiállítás. A műhely a Kárpát-medence apró falvaiban a helyi közösségekkel közösen, kalákában hoz létre a tájba illő, organikus építményeket, ezt dokumentálják a kiállított fotók.

"Nevezhetjük ezt közösségi építésnek vagy kalákázásnak, amely egy elfelejtett szavunk. Erdélyben nagyon régóta létezik, és annak köszönhetően, hogy a Pagony táj és kertépítész iroda ezt felelevenítette 25 évvel ezelőtt, most már visszakerült a köztudatba, és ennek a 25 évnek van tulajdonképpen egy dokumentalista jellegű fotóanyaga kiállítva" - mondta Csernyus Lőrinc építész.

A kiállítás november 18-áig látható a lendvai színházban.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-11-08 04:54:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble