Ma 2019. m?jus 23. cs?t?rt?k,    
Dezs? napja van.    
Látogatók száma : 41152806    
Honlapkeszites

Héttorony Fesztivál Makovecz emlékére

A rendezvénysorozat évente Makovecz Imre születésnapja idején több helyszínen tiszteleg a nemzetközi hírû magyar építõmûvész munkássága, szellemisége és emléke elõtt. A rendezvényeket az általa tervezett épületekben tartják, ezeken népzenei és világzenei koncertek, kiállítások igazolják, hogy a Kárpát-medencei kultúra megõrzésére irányuló szellemisége ma is él.


A Héttorony Fesztivál Makovecz Imre születésnapjához kapcsolódik A sok helyszín egyike az általa tervezett Lendvai Színház- és Hangversenyterem, ahol vasárnap koncerttel és kiállítással emlékeztek a Mesterre.

Diligens Linda szervezõ szerint: "A fesztivál minden megállóján ez lenne a cél, hogy az õ szellemét ide idézzük, és tesszük ezt nemcsak az építészettel, nemcsak az õ zsenijével és az õ épületeiben, hanem kiállításokkal, amik az õ életmûvét mutatják be illetve olyan világzenei csúcsteljesítményekkel, amik hozzá köthetõk ehhez az építészeti stílushoz.

Lendván a Pagony Ars Topia mûhely munkáiból nyílt kiállítás. A mûhely a Kárpát-medence apró falvaiban a helyi közösségekkel közösen, kalákában hoz létre a tájba illõ, organikus építményeket, ezt dokumentálják a kiállított fotók.

"Nevezhetjük ezt közösségi építésnek vagy kalákázásnak, amely egy elfelejtett szavunk. Erdélyben nagyon régóta létezik, és annak köszönhetõen, hogy a Pagony táj és kertépítész iroda ezt felelevenítette 25 évvel ezelõtt, most már visszakerült a köztudatba, és ennek a 25 évnek van tulajdonképpen egy dokumentalista jellegû fotóanyaga kiállítva" - mondta Csernyus Lõrinc építész.

A kiállítás november 18-áig látható a lendvai színházban.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-11-08 04:54:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble