Ma 2017. november 24. péntek,    
Emma napja van.    
Látogatók száma : 34563777    


Honlapkeszites

Cselgáncs: mozgalmas nyár után érmek a Tenkes Kupáról

A Nagykanizsai TE 1866 cselgáncsozóinál a nyár sem volt eseménytelen - tudtuk meg az egyesület szakosztályának egyik vezetőjétől, Mester Józsefnétől.

Volt például egy ötnapos övvizsga előkészítő táboruk is, melynek zárásaként 16 judokájuk tett sikeres övvizsgát 6-5-4 kyu fokozatokból.

A Magyar Judo Szövetségen keresztül a fiatalok a budapesti Papp László Sportarénában rendezett Budapest GP-n is számos értékes tapasztalattal gazdagodtak kiemelkedő sportolók küzdelmeit látván.


A szakosztály tíz sportolója egy pályázaton elnyert tematikus dzsúdótábor során Hadfi Dániel által vezetett edzéseken vehetett részt edzőjükkel, Mester Marcellel együtt.
Augusztusban már kezdődtek az alapozó és technikai edzések a klubnál. A hónap közepén balatonmáriai edzőtáborozásra mehettek a fiatalok és versenyen is bizonyíthatták néhányan a felkészültségüket.

A siklósi XV. Tenkes Kupára az NTE cselgáncsozói - öten - is hivatalosak voltak, a teljes mezőnyben hét ország (Anglia, Csehország, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovénia és a házigazda Magyarország) 72 sportegyesület 640 judokája nevezett.
A diák és serdülő korcsoportos versenyről a kanizsaiak öt éremmel (egy-egy első és három harmadik helyezéssel) térhettek haza.
A serdülőknél Simon Barnabás (képünkön) 45 kg-ban  egy-egy győztes és vesztes mérkőzéssel bronzérmet szerzett. A diákoknál Musztács Izabella 27 kg-ban három győzelemmel és két vesztes mérkőzéssel szintén harmadik lett. Szeghy Tamás 30 kg-ban 4 győzelemmel az első helyen zárt, Garai Emese 32-kg-ban egy győzelem, valamint két vereség után a dobogó harmadik fokára állhatott, míg Garai Nimród 45 kg-ban három nyert és egy vesztes összecsapásával az előkelő második helyet szerezte meg.

P.L.2016-09-08 14:00:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble