Ma 2019. március 23. szombat,    
Emőke napja van.    
Látogatók száma : 40364657    
Honlapkeszites

Vívás: Piecs Adrienn Rióban bíráskodhat

Szeptember 7-én kezdődnek a 2016. évi paralimpiai játékok - szintén a brazíliai Rio de Janeiróban - és egészen szeptember 18-ig tartanak a versenyek. Ahogy a néhány héttel korábbi nyári ötkarikás játékokon Molnár Flóra, úgy ebben a hónapban is lesz nagykanizsai, fogalmazzunk így, hivatalos résztvevője az eseményeknek.

Asztaliteniszben a kanizsai illetőségű, de a Hévíz SK-ban játszó Zborai Gyula indulhat, míg a vívóknál bíróként Piecs Adriennt, az NTE 1866 vívó szakosztályánának vezetőjét, egyben edzőjét köszönthetik a brazil metropoliszban.
- Szeptember 8-án utazom, s a körülményekről azért eddig is tájékozódhattam, hiszen az épeknél volt már kint bíró kollégám, aki szolgált hasznos információkkal - kezdte Piecs Adrienn. - A biztonságunkra ügyelni fogunk, egyébként pedig az elsődleges feladatunk a munka lesz a pástok mellett.


Szóval akkor a bíráskodásról, mely úgy tűnik, nem lesz rövid időintervallumu.
- Szeptember 12-16. között lesznek a vívóversenyek, ez öt napot ölel fel és rögtön az első, vívással kapcsolatos napon karddal kezdenek, ott már jelenésem lesz. Persze, függ a magyarok szereplésétől is az, hogy mennyit fogok dolgozni, mivel ha eredményesek lesznek - amit természetesen szívből kívánok -, a számaikban nem léphetek fel vezetni. Ahogy már említettem, az első nap kard lesz, és abban például csak egy magyar indul, így szerintem már akkor sűrűbb programok elé nézek. Sok tapasztalatom olimpiáról értelemszerűen még nincs, a világkupákon viszont általában a verseny elejétől a végéig ott kell lennünk. Igaz, ahogy azokon van időbeosztás, úgy Rióban is lesz, hogy ki mikor jön, ebben biztos vagyok.
S hogy a kulisszák mögé is bepillanthassunk egy kicsit, Adrienn más érdekes információval is szolgált.
- A bírói, valamint a szabadidős ruhákat kint kapjuk meg, azokért el is kell mennünk, hiszen ott szabják méretre, vagyis lesz azért kint is elfoglaltságunk a versenyeken kívül is. Hogy aztán még mire jut a paralimpiai küzdelmek mellett időnk, azt még nem tudjuk, az elsődleges amúgy is az, hogy a bírói ténykedésünk jól sikerüljön.

P.L.2016-09-01 11:19:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble