Ma 2018. március 22. csütörtök,    
Beáta napja van.    
Látogatók száma : 35647893    


Honlapkeszites

Kanizsai egyetemisták és középiskolások a Kőszegi Nyári Egyetemen

A 21. kőszegi Nemzetközi Nyári Egyetem egyik napján a nagykanizsai Kraft-Pont meghívására és szervezésében a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának hallgatói mellett nagykanizsai középiskolások vettek részt.


A kétórás kőszegi városnézést követően a 16 nagykanizsai résztvevő Dr. Benjamin Barber „Mi lenne, ha polgármesterek irányítanák a világot?” című előadását hallgatták meg. Az amerikai politológus professzor, politikai elemző és tanácsadó szerint globalizált világunkban egyre nagyobb jelentőséggel bír a városvezetők szoros együttműködése. Ennek érdekében egy szövetségre van szükség, amely lehetőséget nyújt a városoknak és gyakorlatias, problémamegoldást célzó vezetőiknek az együttműködésre, közös politikai irányelvek létrehozására, illetve közös cselekvés kialakítására a határokon átívelő, sürgető problémák kezelésében.

Barber szerint a mai kaotikus világban előny kovácsolható, ha fejlődő régiókra és városokra ruháznánk át olyan hatalmi döntéseket, ügyeket, melyek globális vagy országos szinten nehezen, vagy csak nagyon lassan megoldhatók. Ilyen például a klímaváltozás következményeinek helyi kezelése, a menekültkérdés problémája, vagy éppen a társadalmi egyenlőtlenség és az ebből fakadó szociális és egyéb biztonsági kérdések.

A Polgármesterek Globális Parlamentjének rendszeres éves találkozójának legközelebb Hága ad otthon szeptember 10-12 között. A kezdeményezéshez és a hálózat létrehozásához olyan városok jelenlegi és volt vezetői csatlakoztak már, mint London, Toronto, Palermo, Mannheim, Varsó, Rio, de Janeiro, Dakar, Fokváros vagy éppen Amman.

A második előadó Porga Gyula, Veszprém város polgármestere volt, aki a Pannon Városok Szövetségében rejlő lehetőségeket mutatta be – tájékoztatta lapunkat Dr. Keller Krisztina, a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának egyetemi docense.

Kanizsa2016-07-05 05:28:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


OKTATÁS ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble