Ma 2019. február 19. kedd,    
Zsuzsanna napja van.    
Látogatók száma : 39942065    
Honlapkeszites

Ha jazz, akkor HSMK

A jazz-rocktól, az akusztikus zenén át a bluesig. Talán ez lehetett volna a mottója a hétvégén megrendezett Kanizsa Nemzetközi Jazzfesztiválnak.

A kétnapos koncertsorozatot Dörnyei György quartettje nyitotta. A kimagasló teljesítményt nyújtó dobos, egyben zenekarvezető formációjával a ’70-es évek Return to Forever zenei világát idézte fel. Ezt követően Elek István Fusio Groupja többféle zenei irányzatot ötvözött dinamikus kompozíciókba. Az együttesben a zenekarvezető szaxofonos mellett dobszólóival Szendőfi Péter aratott nagy sikert. A két elektronikus hangzásvilágot képviselő zenekar után az akusztikus zene következett. Tony Lakatos (vele készült interjúnkat honlapunk magazin rovatában olvashatják) és az őt kísérő Trio Midnight sokak örömére a legminimálisabb erősítés nélkül játszott jazz-standardokat. A fesztivál első napját a Soul What együttes örömzenélése zárta.


A második nap nyitókoncertjét László Attila Quintettje adta. Gondosan hangszerelt, igényes saját szerzeményeket hallhattunk, láthattunk. A produkció kiforrott csapatmunkát sejtet, hiszen László Attila mellett Borbély Mihály, Lattman Béla valamint Borlai Gergő a Borbélyműhelyben jól egymásra találtak. Az est második fellépője a Sárik Trió volt, kik nagyrészt saját szerzeményeikből állították össze programjukat. A záró koncertet a fesztivál világsztár vendége Archie Sheep és együttese adta. A kitűnő szaxofonos-énekes játéka és énekhangja nem kopott meg az évek során. A koncert során Papp Ferenc, a HSMK igazgatója köszöntötte a közelmúltban hetvenedik születésnapját ünnepelő világsztárt. Archie Shepp koncertjére megtelt az addig néha foghíjasnak tűnő nézőtér. Kísérő együttesének dobosa Steve McCrave a humort sem nélkülöző produkciójával méltán keltette derűre a közönséget.

Összességében egy jól megszervezett, sokféle zenei ízlésnek megfelelő fesztivál részesei lehettünk.

Cz.Cs.2007-10-19 14:46:35


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble