Ma 2019. április 21. vasárnap,    
Konrád napja van.    
Látogatók száma : 40753878    
Honlapkeszites

Molnár Flóra kihagyni kényszerül az úszó országos bajnokságot

Molnár Flóra (képünkön), a Délzalai Vízmű SE kiválósága ezúttal úszópályafutása nyomán hullámok hegyén és mélyén is érezhette magát, mivel néhány hete még Floridában edzőtáborozott a magyar úszóválogatottal, jelenleg itthon pedig nem hajthat az olimpiai A-szintes időért, bár az idővel most is versenyt fut...

- Akkor a következő hét a felnőtt magyar bajnokság jegyében zajlik?
- Sokaknak bizonyára, nekem azonban nem, mivel nem tudok Győrben ott lenni - felelte az 50 m gyorson olimpiai kiküldetésben joggal bízó kanizsai úszó. - Megbetegedtem. Másfél hete kezdődött, influenzának indult, jelenleg is tüszős mandulagyulladásom van, így kihagyni kényszerülök az ob-t.


- Ha azt mondjuk, sajnáljuk hogy így történt, akkor...
- Hát még én hogy sajnálom! Tényleg nem a legjobbkor jött, talán, ha a Kanizsa Kupán nem erőltetjük, már kilábaltam volna belőle, hiszen terhelést kaptam és attól inkább még rosszabbul lettem.
- Elkeseredett?
- Nézze, nem a legjobb kedvemben vagyok, ezt elhiheti, de nem csüggedek még számos erőpróba áll rendelkezésünkre, hogy szintidőt menjek.
- Egy kemény floridai edzőtáborozáson viszont már túl is esett...
- Mint már korábban beszéltem róla, február végéhez közeledve érkeztem Fort Lauderdale városába és a helyszín valóban ideális volt az úszóknak a versenyekre való felkészüléshez. Általában reggel 7 és 9 óra között úszóedzés volt és körülbelül 5 percre voltunk az uszodától. Ebéd után következhetett a pihenés, majd ismét tréningek sora, heti háromszor pedig konditerem is szerepelt a programban. Volt, hogy szerdán nem volt edzés, vasárnap pedig csak reggel tréningeztünk, akkor tudtunk jobban körülnézni a környéken. Mit mondjak, lenyűgöző volt körbejárni a vidéket és mind lelkiekben, mind sportolói énemben feltöltődve térhettem haza március közepén Floridából.
 

***
 

Polgár Sándort, Molnár Flóra edzőjét is megkérdeztük a kialakult helyzetről, aki szintén elmondta, nem kell az országos kihagyásának túlzottan nagy jelentőséget tulajdonítani.
- Persze, soha nem jön jókor egy ilyen megbetegedés, de számos alkalom lesz még arra, hogy Flóra bizonyíthasson. Július 3-ig próbálkozhatunk, ebbe belefér a londoni Eb, illetve olyan nemzetközi verseny is, melyre a válogatottal mehet ki Barcelonába június közepén. A lényeg, hogy teljesen rendbe jöjjön, aztán irány ismét az uszoda, mert Flóra eltökélt.

P.L.2016-04-08 09:59:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble