Ma 2019. április 19. péntek,    
Emma napja van.    
Látogatók száma : 40723929    
Honlapkeszites

Flóra és Florida: úszás és csillogás

Ugyan Floridában az egykori Miami Vice kultikus és egyedi hangulatú sorozat főszereplőivel, Don Johnsonnal és Philip Michael Thomasszal nem találkozott, a magyar úszósport nagyjaival Molnár Flóra, a Délzalai Vízmű SE úszó kiválósága viszont annál inkább.
A kanizsai sportoló a magyar felnőtt úszóválogatott kerettagjaként február 20-án landolt Miami városában, hogy aztán Fort Lauderdale felé vegye az irányt, mely ez idő tájt is a kiindulási helye a három hetes edzőtábor alkalmával.
- A fővárosiakkal, úgymond a darnyisokkal, no meg a kecskemétiekkel vagyok együtt, de az egerszegi Matyasovszky Dalma is velem van - kezdte Molnár Flóra, aki a tavalyi thaiföldi helyszínt "cserélhette le" idén Floridára. - Fort Lauderdale nincs messze Miamitól és valóban ideális az úszóknak a versenyekre való rákészüléshez.


Flóra a világ azon részén hat órás "időhátrányban" van hozzánk képest, de az akklimatizáció folyamata már gyakorlatilag lezajlott nála is, így a felkészülési programjában semmi sem akadályozza.
- Általában reggel 7 és 9 óra között úszóedzés van, s nagyon közel, körülbelül 5 percre van az uszoda a szállásunktól. Aztán jöhet az ebéd, majd délután fél háromtól fél ötig vagy négytől hatig napközben pihenés van a tréningek előtt. Múlt szerdán délután nem volt edzés, akkor be tudtunk menni vásárolni is a központba. Tegnap, vagyis vasárnap csak reggel volt edzés, aztán ismét egy kis kikapcsolódás szerepelt a menetrendben, emellett heti háromszori konditermi edzéssel is számolhatunk. Gyurta Daniék amúgy máshol voltak itt a környéken és ők vasárnap indultak is haza. Szerdán futottam össze velük a "pipás" sportszergyártó itteni központjában, ráadásul teljesen véletlenül, de így is elbeszélgettünk, mondhatni szakmáztunk egy jót.
- S hogyan képzeljük el a miami hétköznapokat ilyenkor, főként annak tükrében, hogy nemsokára indul a nagy elektronikus zenei találkozók sora, a Winter Music Conference 2016?
- Nos, a hotelek száma megszámlálhatatlan, végig vannak a part mentén, ezek közül lakunk mi az egyikben. Hát, mit mondjak, nagyon menő egy hely, autócsodák mindenhol, a tengerpart utánozhatatlan hangulata, meg úgy összességében minden egy valóban egyedi világ. Jól érzem magam, persze nem felejthetem, hogy én elsősorban mondhatni a munkám végett vagyok itt. Az edzések roppant kemények, mivel sokkal hosszabbakat úszunk, ehhez még hozzá kellett szoknom, de úgy érzem, kezdek belejönni. Az már viszont most biztos, hogy az edzőtábor végére jó barna is leszek.
Flóráék "turnusa" egyébként március 12-én érkezik vissza Európába.

P.L.2016-02-29 14:00:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble