Ma 2019. január 24. csütörtök,    
Timót napja van.    
Látogatók száma : 39586545    
Honlapkeszites

Klímareferens szakembereket képeznek

Kezdetét vette a leendő klímareferens szakembereknek a képzéssorozta Nagykanizsán is. Az oktatást követően a Nemzeti Klímaadaptációs Hálózat tagjaiként tehetnek majd szűkebb és tágabb környezetükben a klímaváltozás hatásai ellen.


Az izlandi, liechtensteini és norvég pályázati támogatással kialakítandó hálózat céljáról dr. Szigeti Tamás, a Wesseling Kft. üzletfejlesztési igazgatója, a projektet megvalósító DIPOL Csoport konzorciumi partnere számolt be a Hevesi Sándor Művelődési Központban.

Dr. Szigeti Tamás kiemelte, egyre égetőbbek a feladatok a klímaváltozással kapcsolatban, melyet az elmúlt időszak szélsőséges időjárása is mutat. Hozzátette, hamarosan elérhetővé válnak a 2014–2020-as európai uniós fejlesztési időszak klímapolitikai célú pályázati forrásai. A környezeti és energiahatékonysági operatív program 1116,9 milliárd forintos keretének több mint a feléből kimondottan a klímaváltozáshoz történő alkalmazkodást, valamint az energiahatékonyságot és a megújuló energiaforrások felhasználását célzó projekteket támogatnak majd. Az ország négy régiójában – a Nyugat-dunántúli, az Észak-magyarországi és a Dél-alföldi régió három-három megyéjében, valamint a Közép-magyarországi régió nyugati felében – indítják el a leendő klímareferens szakemberek képzését. Ahogy elmondta, a céljuk, hogy segítséget nyújtsanak az önkormányzatok, a járási és megyei hivatalok, valamint a különböző intézmények számára ahhoz, hogy a klímaváltozással kapcsolatos teendőket eredményesen integrálják a fejlesztési terveikbe.

A városunkban indult képzéssorozat négyszer kétnapos. Ennek során többségében önkormányzati szakemberek ismerkedhetnek meg a klímaváltozással és annak magyarországi hatásaival, egy-egy ország, régió vagy éppen település sebezhetőségének mérésével és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás rugalmasságának lehetséges fokozásával, a települési klímaváltozási stratégia készítésének lépéseivel, a projektekhez, pályázatokhoz tartozó pénzügyi és technikai ismeretekkel, valamint a projektekhez kapcsolódó kommunikáció eszközeivel.

V.M.2015-11-23 12:08:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble