Ma 2017. november 19. vasárnap,    
Erzsébet napja van.    
Látogatók száma : 34537710    


Honlapkeszites

Cselgáncs: Mód Zalán 5., Mód Jordána hetedik

A cselgáncsozók Diák A korcsoportos magyar bajnokságát Tatán rendezték, ahol a Nagykanizsai Judo Klub-Röntgen Kanizsa judokái is tatamira léptek.
A kanizsaiak az alábbi eredményeket érték el. 49 kg-ban a 12 indulóból Mód Zalán 5. lett. Zalán első mérkőzésen egy nagy belső horog dobást hajtott végre, ami ippont ért. A második mérkőzésén szintén egy nagy belső horog dobást vitt végig, ami a bírók szerint yuko-t ért, majd leszorította ellenfelét, aki előszőr kiszabadult a leszorításból, de Zalánnak sikerült újra leszorítani és ezúttal már nem hibázott.


A döntőbe jutásért vívott küzdelemre a kanizsai cselgáncsozó már nem tudodott kellően felpörögni és ellenfele átforgatta majd leszorította őt. A bronzmeccsen Zalán egy rosszul végrehajtott kontra akcióba beleragadt, magára húzta ellenfelét és így kikapott, amivel a pontszerző ötödik helyen végzett.
Az egyéni küzdelmek után a régiók csapatversenye következett. Az NJK a Dél-dunántúli Regionális Judo Szövetséghez (DDRJSz) tartozik és Zalán mellett Kovács Mátyás (képünkön edzőjükkel, Hóbár Péterrel) is meghívást kapott a regionális csapatba. A DDRJSz egységének szerencsés sorsolása volt így, erőnyerőként egyből a döntőbe jutásért küzdhettek, ahol a Közép-magyarországi Regionális Judo Szövetség volt az ellenfél. Idővel már elúszni látszott a döntő, végül az utolsó mérkőzésen hozott bravúrral az is összejött. A fináléban a Budapesti Regionális Judo Szövetség legyőzte a DDRJSz-t így a fiúk a második helyet szerzték meg.
Budapesten, az UTE judo csarnoka adott otthont az U23-as magyar bajnokságnak, melyen az NJK-t Mód Jordána (70 kg) képviselte és végül pontszerző helyen, a hetediken végzett.

P.L.2015-10-08 10:39:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble