Ma 2019. április 24. szerda,    
György napja van.    
Látogatók száma : 40781258    
Honlapkeszites

Ismét Kanizsán a lovastusa mezőnye

A hétvégén - nem csupán - a hazai lovastusa (military) mezőnye költözik a Csónakázó-tóhoz, hiszen június 19-21. között már a tizennyolcadik ilyen jellegű versenyét rendezi a Kanizsa Lovasklub.
- Az elmúlt évekhez hasonlóan három napos verseny lesz - fogalmazott Végh Csaba, a dél-zalai lovasklub elnöke. - Pénteken a díjlovaglás, szombaton a legnehezebb, egyben a látványos terepverseny lesz látható, vasárnap pedig a díjugratás következik.


Az idei versenyre négy nemzetet regisztráltak a szervezők, mivel a magyarokon kívül jönnek osztrákok, illetve érkezik finn és szlovén lovas is. Hetvenhatan jelezték indulásukat a nemzeti, valamint nemzetközi számokban és a résztvevők ezúttal is új pályavonalat teljesíthetnek szombaton - új elemekkel is egyben. A kanizsai színeket Tamás Bianka és Egyed László képviseli a három nap során. A remek szakmai rálátással sem lesz probléma a hétvége folyamán, hiszen időközben az úgynevezett zsűri-torony is újjáépült, mely már nem a legjobb állapotban volt.
A programok mindhárom nap reggel 9 órakor kezdődnek és ingyenes a látogatás.
Amint azt még megtudtuk, ezzel nem fejeződik be a lovassport "félidény" Kanizsán, hiszen június 27-én gyermek utánpótlás, míg egy nappal később régiós díjugrató fordulóra kerül sor, majd július 4-én kettes fogathajtó versenyt rendeznek a Csónakázó-tónál.

P.L.2015-06-15 10:42:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble