Ma 2017. december 14. csütörtök,    
Szilárda napja van.    
Látogatók száma : 34734828    


Honlapkeszites

GE LED lámpatesteket használnak Európa-szerte – Legördült a 250 ezredik LED világítótest a futószalagról

A GE Fényforrás üzletág lehetőséget biztosított arra a minap, hogy a sajtó megtekintse a nagykanizsai európai LED Kiválósági Központot, ahol a jövő fényforrását állítják elő. Ennek apropója pedig azt volt, hogy a GE nyugat-magyarországi gyáregységében túllépte a negyedmilliót az elkészült LED-es lámpatesteknek a száma. Ennyi magyar GE LED lámpatestet használnak már Európa-szerte.

Ahogy megtudtuk, a GE Fényforrás üzletága nagykanizsai gyárában 2012 októberében nyitották meg az európai LED Kiválósági Központot, ahonnan az európai–közel-keleti–afrikai (EMEA) régiót látják el a legkorszerűbb, a jövő intelligens városainak infrastruktúráját adó fényforrásokkal. A Nagykanizsán található központban már több mint 250 ezer LED lámpatest került ki a gyártósorokról egyenesen az EMEA régió piacaira.
 


Mindebbe, az európai LED Kiválósági Központ megnyitásába a GE Lighting eddig több mint kétmilliárd forintot fektetett, és a fejlesztések részeként a vállalat zalaegerszegi kapacitását is bővítette egy 800 négyzetméteres LED-alkatrészgyártó üzemmel. Ezzel párhuzamosan kiterjesztette helyi partneri, beszállítói bázisát. Leginkább a hazai kis- és középvállalkozások irányába mozdultak el.
Magyar István, a GE Fényforrás üzletágának EMEA-régió ellátási láncért felelős igazgatója hozzátette, a GE Fényforrás üzletága számos sikeres nemzetközi és magyarországi közvilágítási fejlesztést valósított már meg. A GE-ben készült beltéri lámpatestek világítják meg több európai és közel-keleti kereskedelmi- és hotellánc egységeit. Ahogy az igazgató elmondta, a LED világítás színhűsége kiemeli a városok éjszakai szépségét, az irányított fényű berendezések kizárólag a szükséges területre koncentrálják a fényt. A LED fénye biztonságtechnikai szempontból is kedvezőbb, hiszen az emberi szem igényeinek jobban megfelelő tartományokban hangolható. Ezzel továbbá jelentősen hozzájárulhat a közlekedés biztonságához is, hiszen például a hamarabb és pontosabban észlelt veszélyforrásra nagyobb eséllyel és gyorsabban reagálhatnak a sofőrök.
Herman Miklós, a GE Fényforrás üzletág nyugat-magyarországi gyárcsoportjának igazgatója kiemelte, a legkorszerűbb LED-technológia hazánkban is egyre több településen váltja fel a hagyományos lámpákat. A hagyományos világításnál 40–60 százalékkal kevesebb energiát felhasználó LED-ek részaránya már most jelentősen emelkedik ebben a szegmensben. Ennek az az oka, hogy a LED-világítás kiépítése egymilliós városban évente akár 600–700 millió forint megtakarítást is eredményezhet. Hazánkban ezek a LED-es lámpatestek vannak Balatonfüreden, Szentendrén és Pécsett is, de határon kívül Angliában is szereltek fel belőlük.
A jövőt tekintve Kalocsai Kinga, az EMEA regionális kommunikációs igazgató nyilatkozott, aki kiemelte, a LED világítótest a jövő intelligens infrastruktúrájának alapját jelentheti. Az intelligens városokban hatékonyabb forgalomtervezésre és településmenedzsmentre lesz mód, a forgalomhoz igazodó fényerő. A jövő fejlett közvilágítási rendszerei emellett előre jelezhetik a földrengéseket, mérhetik az UV-B sugárzást, a gyorshajtásokat vagy a pollenszintet, segíthetnek az autósoknak az üres parkolóhelyek megtalálásában, valamint támogathatják a rendőrök és a tűzoltók munkáját is.
A sajtó megtekinthette az európai LED Kiválósági Központ egyes gyártási állomásait, így a kültéri és beltéri összeszerelő üzemet, a mintagyártó műhelyt, a kísérleti, a lámpatestvizsgáló, a beltéri és kültéri minőségellenőrző labort, a mérőlabort, az üzemet, ahol a műanyagalkatrészek készülnek, a porfestő üzemet és azt a helyiséget, ahol szeptemberig az új kapacitásokat építik ki.

V.M.

További képek a galériában!2015-06-03 08:58:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble