Ma 2019. április 24. szerda,    
György napja van.    
Látogatók száma : 40788260    
Honlapkeszites

Utánpótlás vívás: bronz egyéniben, ezüst és bronz csapatban

Szigetszentmiklóson rendezték az újonc korú (2001 és utána születettek) kardozók egyéni- és csapat magyar bajnokságát, melyen az NTE 1866 vívó szakosztályának kardforgatói (Dobó Ádám, Horváth Barna, Horváth Gergő, Zadravecz Máté, Mádé Réka, Kozári Dóra, Kobra Virág és Zsolnai Fanni) is pástra léptek.
A magyar bajnokság ideje alatt junior (17-20 évesek) előválogatót is rendeztek, melyen Dobó István, Milassin Mór, Farkas Márton, Abay Nemes Ádám, Vernyel Sára és Flumbort Sára indultak. (Az előválogató már a következő évi ranglistára ad pontot.)


Újonc korcsoportos kard ob, Szigetszentmiklós. Kanizsai eredmények. Újonc férfi kard egyéni: (53 induló): 3. Dobó Ádám, ... 7. Horváth Gergő, ... 14. Horváth Barna, ... 28. Zadravecz Máté. Újonc női kard egyéni: (34): 8. Mádé Réka, ... 16. Kozári Dóra, ... 21. Kobra Virág, ... 29. Zsolnai Fanni.
A csapatbajnokság eredményei. Újonc férfi kardcsapat: (10): 1. UTE, 2. NTE 1866 (Horváth Gergő, Dobó Ádám, Horváth Barna, Zadravecz Máté; képünkön), 3. Vasas. Újonc női kardcsapat: (8): 1. BVSC, 2. UTE I, 3. NTE 1866 (Mádé Réka, Kobra Virág, Kozári Dóra, Zsonai Fanni).

Junior előválogató. Női kard: (26): 15. Vernyel Sára, 16. Flumbort Sára. Férfi kard: (49): 10. Dobó István, ... 21. Milassin Mór, ... 29. Abay Nemes Ádám, ... 35. Farkas Márton

- Az újonc ob-n elért eredményekkel elégedettek vagyunk, hiszen mind az egyéni, mind a csapatszámokban mindkét nemben volt döntősünk, dobogós helyezésünk - fogalmazott a tréner, Piecs Adrienn. - A férfi kardcsapat úgymond hozta az elvártakat, a női csapattól pedig nagyon szép eredmény a bronzérem. A junior válogató eredményével már kevésbé vagyok megelégedve, Dobótól a nyolcas döntőt vártam. Mentségükre talán csak annyit, érezhető, hogy a szezon vége van és fáradtak a versenyzők, Egyértelmű, hogy a junioroktól szeptembertől, az új versenyévad megkezdésével jobb eredményeket várok. Még egy magyar bajnokság van vissza, a legkisebbeké (gyermek korcsoport, 2002 és utána születettek) és ott is érmes esélyekkel indulunk, melyet június első hétvégéjén fognak megrendezni az UTE-ban.

P.L.2015-06-02 09:39:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble