Ma 2017. november 19. vasárnap,    
Erzsébet napja van.    
Látogatók száma : 34537708    


Honlapkeszites

Cselgáncs: ismét nemzetközi kupán jártak

A Nagykanizsai TE 1866 cselgáncsozói az ausztriai Zeltweg városában meghívásos nemzetközi judo versenyen léphettek tatamira. Tizenhárom ország képviseltette magát klubszintem, így a viadal egy kisebbfajta Európa Kupa fordulónak is megfelelt.
A különböző súlycsoportokat jól feltöltötték, így az NTE sportolói számára különösen értekések voltak a megszerzett érmek: mindháromból kettő jutott a dél-zalaiaknak, ráadásul további négy kanizsai cselgáncsos az 5. helyen zárt.


Az NTE U10-es korcsoportban (2006-2007) elért eredményei. Musztács Izabella az összevont korosztályban legfiatalabbként egyenes ágon két vesztes mérkőzést szenvedett el, így hetedik lett. Garai Emese körmérkőzéses rendszerben a harmadik győztes mérkőzésen lesérült. Ettől függetlenül a döntő mérkőzést is fölényes, ipponos győzelemmel vette, vagyis a dobogó legfelső fokára állhatott. Szeghy Tamás egyenes ági rendszerben 18 indulóból két győzelemmel és két vereséggel az 5. helyen végzett. Garai Nimródnak a körmérkőzéses rendszerben két győzelem és egy vereség volt a mérlege, ez második helyet eredményezett számára. Nagy Adrián a pluszos kategóriában egy győzelemmel és három vereséggel negyedikként zárt.
Az U12-es korcsoport (2004-2005) kanizsai eredményei. Farkas Gábor hetedik helyen zárt. Kovács Zoltán 21 indulóból egyenes ágon öt meccséből hármat ipponnal nyerve, két mérkőzést elveszítve ötödik lett. Köveskáli Regő (képünkön) 21 indulóból első meccsét elveszítve, majd a visszamérkőzésből hármat megnyerve, a harmadik helyért szintén kikapva ötödik helyezett lett. Kovács Olivér 13 indulóból egyenes ágon a döntőig 3 ipponos győzelemmel menetelt, ám a döntőt figyelmetlenségből elveszítve ezüstérmes lett. Kőrösi Balázs harmadik, Nagy Krisztofer pedig 2 győzelemmel lett első.
- Ilyen színvonalú, ilyen nagy létszámú nemzetközi versenyen még nem volt ez a korosztályunk, ennek fényében versenyzőink nagyon szép teljesítményt nyújtottak - fogalmazott az ausztriai verseny után Mester Józsefné. - Külön kiemelném Garai Emese teljesítményét, aki példát mutatott a többieknek is elszántságból, küzdenitudásból és kitartásból. Érmeseink mellett Szeghy Tamás, Kovács Zoltán, Köveskáli Regő is nagyot küzdöttek az ötödik helyezésükért.

P.L.2015-05-18 10:42:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble