Ma 2019. április 24. szerda,    
György napja van.    
Látogatók száma : 40788226    
Honlapkeszites

Vívás utánpótlás: csapat 6. hely Üzbegisztánból Dobóval

A Nagykanizsai TE 1866 vívója, Dobó István (képünkön balról a második) az üzbegisztáni Taskentben megrendezett junior világbajnokságon képviselhette a magyar színeket és a junior férfi kard csapattal a a 25 induló válogatott közül 6. helyet szerezte meg egységével.
- Először is örülünk annak, hogy István első éves juniorként kivívta magának ismét a válogatottságot - fogalmazott Dobó István edzője, Piecs Adrienn. - Az Európa-bajnokságon gyengébben szerepelt, így viszont a világbajnoki csapatban indulhatott csupán. Sajnos a fiúk eltaktikázták picit, hiszen a 16 között értékmérő győzelmet arattak az esélyesebb ukrán csapat felett, a nyolc között viszont elfogyott a lendület a verhető lengyelek ellen. A helyosztón előbb megverték a japánokat, itt István is szerepet kapott a páston és plusz néggyel zárt, majd az 5. helyért egytusos vereséget szenvedtek a franciákkal szemben.  A hatodik hely persze nem rossz eredmény, de mivel érezhető volt az éremesély, picit keserű a szánk íze. Ebben a felállásban még a jövő évi versenyszezonban is sikeres lehet a magyar válogatott.


Junior világbajnokság férfi kard csapatverseny, Taskent. A magyar válogatott eredményei. A 32 között: Magyarország-Szaud Arábia 45:16. A 16 között: Magyarország-Ukrajna 45:43. A 8 között: Magyarország-Lengyelország 40:45. Az 5-8 helyosztói: Magyarország-Japán 45:31. Az 5. helyért: Magyarország-Franciaország 44:45. A végeredmény (25 csapat): 1. Dél-Korea, 2. Oroszország, 3. USA, 4. Lengyelország, 5. Franciaország, 6. Magyarország (Bancsics Máté, Dobó István, Kossuth Bálint, Péch Miklós), 7. Kuvait, 8. Japán.

P.L.2015-04-13 16:01:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble