Ma 2019. február 19. kedd,    
Zsuzsanna napja van.    
Látogatók száma : 39942352    
Honlapkeszites

Vers és prózamondó találkozó Nagy Gáspár tiszteletére

Nagy Gáspár, Kossuth-díjas költő tiszteletére immár 9. alkalommal rendezett versmondó versenyt a Kanizsai Kulturális Központ.


A versenyt megelőzően a résztvevők koszorút helyeztek el a Deák tér 6. számú ház falán lévő emléktáblánál, melyet a város irodalomszerető közönsége 2008-ban állított a költő tiszteletére. Nagy Gáspár (1949-2007) e házban töltötte nyári vakációit gyermek és ifjúkorában – kezdte beszédét Kovácsné Mikola Mária, a kulturális központ igazgatója, melyben felidézte a költő nagykanizsai kötődését is. A helyszínen elhangzott Nagy Gáspár: Megadtad uram című költeménye Kiss Balázs, a Vasvári Játékszín tagja előadásában.
Innen a HSMK-ba vonultak a megemlékezők. Az intézmény Zala Márk Termében Bagarus Ágnes, a Polgármesteri Hivatal Humán és Hatósági Osztályának vezetője köszöntötte a tanulókat, a pedagógusokat és az érdeklődőket: egy ember, egy költő által leírt szavakat, a saját gondolataitokon átszűrve úgy visszaadni, hogy a hallgatót a költő üzenete megérintse, az egy fantasztikus dolog– jegyezte meg. – Köszönet illet ezért minden pedagógust, felkészítőt és versmondót. A további munkájukhoz pedig azt kívánta, egy-egy siker adjon újabb lelkesedést.
A vers és prózamondó találkozón hét általános iskolai felső tagozatos, és tizenöt középiskolás tanuló vett részt.
A – Mihály Péter színész-rendező, Tóthné Hegedűs Erzsébet népművelő-versmondó és Gergye Rezső, a vasvári Nagy Gáspár Kulturális Központ igazgatója, a Nagy Gáspár Alapítvány tagja – által alkotott zsűri, az alábbi döntést hozta:
Általános Iskola felső tagozatos korosztályban: I. Szekeres Jázmin, Rozgonyi Iskola. 2. Silló Kinga, BLG. 3. Kiss Alexandra Zrínyi-Bolyai Iskola.
Középiskolás korosztályban: l. Budai Fanni Piarista Gimnázium. 2. Horváth Patrícia BLG. 3. Támba Rebeka, Dr. Mező Ferenc - Thúry György Gimnázium és SZKI.
Különdíjat kapott: Olteán Fanni, Pannon Esti Gimnázium Nagykanizsai Kirendeltsége.

B.E.2015-04-12 09:38:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble