Ma 2019. január 19. szombat,    
Sára napja van.    
Látogatók száma : 39517284    
Honlapkeszites

Sportolni jó!

A mozgástudatos-és az egészséges életmód jegyében telik az elkövetkezendő két nap a Péterfy tagintézményben. A mai, keddi nap során nemcsak az iskola apraja-nagyja korteskedett – különböző előadások révén – a sportolás öröm-gyönyörei mellett, hanem ismert, elismert és hírneves sportolók is, köztük Dr. Lubics Szilvia ultramaratonista.


Az iskola tornatermét szinte zsúfolásig megtöltötte az érdeklődő diáksereg, pedagógusaik és a meghívott vendégek, akiket a Kőrösi-Péterfy Általános iskola igazgatója, Kókainé Hámorszki Éva és Dénes Sándor köszöntött. A polgármester gondolataival a sport, illetve a mozgás testet-lelket tápláló hatásairól beszélt. Egyúttal hangsúlyozta, az élet más területén is kamatoztatható, előnyére váltható a sport.
A Péterfy iskola diákserege igazi sportpéldaképekkel való személyes találkozó jóvoltából is meggyőződhetett minderről. Dr. Lubics Szilvia, a háromgyermekes futófenomén édesanya, fogorvos képes beszámolóját – a Spartathlon 246 km-es ultramaratoni versenyéről – ámulva hallgatták gyerekek, felnőttek egyaránt. A hallhatóság – és mindenki más - nemcsak a doktornő kimagasló teljesítménye előtt hajtottak fejet. Hanem a Dr. Lubics Szilviára (amúgy is) jellemző szerénységre, alázatra is, mellyel saját képességeiről „nyilatkozott”. S amik – csakúgy, mint elért eredményei, megtett útja – egyaránt példaértékűek mindenki számára.
A rendezvényen Siti Beáta nemzetközi hírű kézilabdázó és Vlaszák Géza, a ZTE kapusedzője szintén beszélt a jövő generáció előtt életének, sportpályafutásának egy-egy jelentősebb mérföldkövéről.
De maguk a tanulók is készültek érdekes előadásokkal: olimpiáról, táplálkozásról, különböző sportokról.
A „tehetségnapok” szerdán, különböző élményszerű beszámolókkal folytatódnak.

Sz.Zs.

 2015-02-17 11:24:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


OKTATÁS ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble