Ma 2019. február 19. kedd,    
Zsuzsanna napja van.    
Látogatók száma : 39942042    
Honlapkeszites

Sok és sokféle program a Tavaszi Művészeti Fesztiválon
Sok és sokféle programmal találkozhat a március 13-tól 31-ig zajló Tavaszi Művészeti Fesztivál közönsége – hangzott el a programokról tartott sajtótájékoztatón. Lesz könnyű és komolyzene, jazz, gyermekműsor, színházi előadás, kiállítás és tánc.

Farkas Tibor, a KKK igazgatója kiemelte:
– A Ghymes Együttes „Álombálom” című lemezbemutató koncertjével indul a program 13-án 19 órakor a HSMK-ban. 15-én A költő visszatér címmel keresztmetszetet láthatunk a rockoperából többek közt Keresztes Ildikó, Pintér Tibor, Rosta Claudia és Hábencius György szereplésével. Érdekesnek, izgalmasnak ígérkezik 25-én 19 órától az Új Színház A csúnya című előadása szintén a HSMK-ban. A főbb szerepekben Gáspár Sándort, Pokorny Lillát, Nagy Zoltánt és Almási Sándort láthatjuk. A Nagykanizsai Szimfonikus Zenekar koncertjét Kökényessy Zoltán vezényli 22-én 19 órától a Medgyaszay Házban. A Magyar Jazz Ünnepe címmel 27-én 19 órakor Horváth Kornél és Alegre Correa brazil előadó lép fel egy új műsorral a Móricz Zsigmond Művelődési Házban. A záróprogramon a Zalai Táncegyüttes lép fel Ritmus című műsorával. A fesztivál összköltségvetése mintegy ötmillió forint.

Kőfalvi Csilla, a Magyar Plakát Ház intézményegység-vezetője a 20-án 15 órakor nyíló Sorsodat magad intézed című politikai plakátok kiállítására hívta fel a figyelmet. Az 1950-es 1960-as évekből származó plakátokról elmondta:
– Ez az időszak minden szempontból a legnehezebb – összegezte. Nemcsak azért, mert nagyon kevés plakát maradt meg ebből a bő két és fél évtizedből, amikor nagy példányszámban jelentek meg a megrendelő igényéhez igazodva, többségében szocreál stílusban litografált plakátok. A mintegy száz plakát kilencven százaléka politikai plakát. A kiállítás címét egy alkotás címéből választottuk. Ha végigtekintünk a plakátokon, alapvetően egy rendkívül deprimált, szomorú korszak köszön vissza ránk. Az a korszak, amelyről hajlamosak vagyunk elfeledkezni.
Tóthné Hegedűs Erzsébet a HSMK munkatársa megjegyezte:
– Ha a katalógusra pillantunk, megállapíthatjuk, az elmúlt tizenhárom év szervezési rendje érződik. Az összekötő vezérfonal nyolc produkciónál a zene. Valóban, a hagyomány folytatódik, mert az óvodás korosztálytól kezdve mindenkinek szól egy-egy előadás. Szeretetteljes kézfogásként, a határon túli művészetek felé nyitásra a Ghymes együttes bemutatkozása a példa. A komolyzenei vonulat igazából az elmúlt évben erősödött meg. A húsvét és a Költészet Napja közeledtével kicsit előrejelzésnek számít a Zene és költészet című előadás. A két részből álló produkció első részében A lét igaz értelme címmel Bachtól Pilinszkyig hangzanak el művek, a második részben pedig közismert operákból hallhatunk részleteket. Közreműködnek a Magyar Állami Operaház magánénekesei, Szennai Kálmán karmester és Dóczy Péter színművész. Észrevehető, hogy a helyi erőket és a megyei értékeket is felmutatják a szervezők. Láthatunk városunkban működő csoportokat, így a Kanizsa Folt Csoport A szeretet színei című kiállítását.
B.E.


2009-03-09 10:14:45


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble