Ma 2017. november 22. szerda,    
Cecília napja van.    
Látogatók száma : 34549469    


Honlapkeszites

Karácsonyi adományosztás is a szemléletformálást szolgálja Nagykanizsán

Az Alapítvány az Autista Gyermekekért (ALAUTI) szervezet karácsonyi adományt osztott szét a mai napon az Autista Csoportba járó gyerekeknek. Az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) Zala megyei tagszervezeteként is működő ALAUTI az autizmussal élőkhelyi képviseletét, érdekvédelmét látja el, valamint speciális szolgáltatásokat ésszemléletformálást végez.


Az AOSZ országszerte 9 városban szervezett adományosztást a helyi tagszervezetei segítségével, amely keretében összesen 16 kg hagymakarika, 21,6 kg pattogatott kukorica és 176 kg szaloncukor adomány jutott rászoruló családoknak, országosan több mint 160 családnak. A karácsonyi adományosztás valójában több célt is szolgál: az ernyőszervezet egyrészt hagyományt kíván teremteni abban, hogy a rászorulók, és azon belül is az autizmussal élő rászorulók is adományban részesüljenek, másrészt az adományozás révén a szemléletformálást is segíteni kívánja, mert a szervezet szerint a hátrányos helyzet nemcsak anyagi/gazdasági helyzetben mérhető. Az 5 legnagyobb fogyatékossági ág egyikeként definiált autizmus már önmagában hátrányos helyzetűvé teszi az érintett személyt – véli, illetve összegzi tapasztalatait az AOSZ.

Az AOSZ Zala megyei tagszervezeteként működő ALAUTI kuratóriumi tagja, Győrfy Anikó úgy nyilatkozott az adományosztás kapcsán, hogy „fontosnak tartjuk az emberek megszólítását ez alkalommal is, ugyanis e figyelemfelhívás révén is segítjük a szemléletformálást. Az autizmussal kapcsolatos minél szélesebb körű edukáció szükségességét a Google nemrég közölt 2014. évi keresési eredményei is indokolják: az autizmus az 5. leggyakoribb „Mi ez?/Mit jelent?” keresőszavak között volt globálisan, amely annak visszaigazolása, hogy az emberek nem tudják mivel jár az autizmus, ugyanakkor egyre többször kerülnek kapcsolatba érintettel.”

Győrfy Anikó hozzátette, hogy „A karácsony üzenete, a szeretettel teli elfogadás kísérje végig a következő évet főleg azokkal szemben, akik valamely testi/értelmi akadályozottsággal élnek! ”

Az ALAUTI szervezett 15 családdal van közvetlen kapcsolatban, és a mostani adományosztással 13 családot segített.

Kanizsa2014-12-22 10:06:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble