Ma 2019. április 24. szerda,    
György napja van.    
Látogatók száma : 40788206    
Honlapkeszites

Vívás utánpótlás: Osvald döntőzött

A Vasas klubjának Kovács Pál Vívótermében rendezték az ifjú kardozók számára junior válogatót (17-20 év), melyen a Nagykanizsai TE 1866 vívó szakosztályának vívói is pástra léptek. Férfi kardban Dobó István, női kardban pedig Osvald Anna (képünkön) és Flumbort Sára indulhattak Nagykanizsáról.
Férfi kardban (47 induló) Dobó a csoportküzdelmek után 4/2 mérleggel ment tovább, amivel a 32 között kiemelt volt. A 16-ba jutásért a BVSC-s Nagyot győzte le 15-9-re, a 8-ba kerülésért válogatott csapattársával, az MTK-s Péch-vel, aki jobbnak bizonyult nála (15-10), így Dobó a 11. helyen zárt.


Női kardban (29 induló) a csoportküzdelmek eredményei során Osvald 3/1, Flumbort pedig 2/3-as mutatót ért el és mindketten továbbjutottak, Osvald például kiemeltként, ezért nem vívott a 16 közé jutásért. Flumbortnak vívnia kellett és a Kárpáti vívóját, a korábbi válogatott Drajkót verte 15-9-re. A 8 közé jutás Flumbortnak nem sikerült (16. hely), Osvald viszont nyert, a "kertvárosis" Kern ellen 15-11-re. A négy közé kerülés már nem sikerült Osvald Annának, a későbbi győztes Záhonyi Petra búcsúztatta 15-10-re, ezzel Anna a 8. helyen végzett.

- A válogatón szerzett eredmények vegyes érzelmeket váltottak ki szakmai stábunkból - kezdte Piecs Adrienn szakosztályvezető. - Osvald Anna a döntős helyezésével javított és megerősítette a helyét, azaz indulhat a következő junior Világkupán Dormagenben. Dobónak a válogatón szerzett eredménye elmaradt a vártaktól, viszont a ranglistán tartja még a válogatottságot érő harmadik helyét összetettben, ami mindenféleképpen pozitív. A következő megmérettetés a korosztályában neki is a németországi Világkupa lesz, ahová a válogatottal utazhat szövetségi költségen. Előtte november 21-22-én azonban egy nagy világversenyen léphet pástra István, mivel a szövetségi edző lehetőséget adott a hazai legjobb négy juniornak, hogy a rangos budapesti Gerevich-Kovács-Kárpáti Felnőtt férfi kard Világkupán indulhasson. Itt a jelenlegi világranglista legjobbjai fognak pártra lépni és a versenyzés mellett bizonyosan nagy élmény lesz Istvánnak, hogy olimpiai- és világbajnokokkal versenyezhet együtt. Jómagam versenybíróként veszek rész a versenyen, de fél szemmel majd igyekszem figyelni a magyar küldöttséget, köztük tanítványomat, Dobó Istvánt is.

P.L.2014-11-19 12:09:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble