Ma 2019. április 24. szerda,    
György napja van.    
Látogatók száma : 40780696    
Honlapkeszites

Sakk: tavaszra jöhetnek a nagy nevek...

Ha minden a papírforma szerint alakul, izgulnia nem "szükséges" új idénye végett a bajnoki címvédő, egyben hétszeres bajnok Aquaprofit-Nagykainzsai TSK sakk-csapatának, de előre nem innámnak a medve bőrére persze a 2014/15-ös NB I-es bajnoki évad kapcsán.
Papp Nándor csapatvezető szavai bevezetőben foglaltakat erősítik a vasárnap délelőtt kezdődő, Dunaharaszti MTK elleni szezonnyitójuk előtt.
- Tavaly szintén a harasztiak ellen nyitottunk, igaz, akkor mi játszhattunk hazai környezetben, illetve most reméljük, e párosítás kapcsán azért más is különbözni fog az előzőtől: ez pedig a győzelmi arány - elevenítette fel az elmúlt esztendő szeptemberét a kanizsai első számú együttes vezetője. - Akkor 7,5:4,5 lett ide, ezúttal viszont abban bízunk, hogy ennél jobban megy majd a játék.


Azért van, amiben nem olyan rossz az állandóság fennmaradása.
- A játékoskeret gyakorlatilag ugyanaz maradt, mint a tavalyi, annyi különbség mutatkozik, hogy mint az ismert, Polgár Judit visszavonult a csapatbajnoki szinten történő sakkozástól.
A naptári évben négy NB I-es forduló kerül lebonyolításra a tízcsapatos pontvadászatban, azok keretében a már említett Dunaharasztin kívül az MLTC, a Budapesti Titánok, valamint az újonc Szigetszentmiklós lesz soron. Hogy aztán következhessen a 2015-ös esztendő...
- ... ne menjünk még a dolgok elébe, de valóban, van olyan határozott elképzelés, hogy Viswanathan Anand és Alexei Shirov is asztalhoz ül majd bajnokin - a klub színeiben természetesen. Az időpont kérdéses, de márciusi és április játéknapok jöhetnek leginkább szóba.
Vagyis akkor, amikor például már az egyesület második számú csapata is javában benne lesz a küzdelmekben.
- Az NB I B-s legénységünknek azért nem lesz egyszerű dolga, hiszen mindkét NB I-es kieső a mi csoportunkba került - folytatta Papp Nándor, aki az Aquaprofit-NTSK II színeiben asztalhoz is ülhet majd a bajnokságban. - Ráadásul vasárnap rögtön az egyikkel, a Deccsel kezdünk idegenben, hogy utána folytathassuk másikkal, vagyis a Csutival... Mit mondjak, nem tűnik egyszerűnek, s ennek fényében is mondom, hogy célunk itt a bennmaradás...

P.L.2014-10-10 08:35:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble