Ma 2019. április 24. szerda,    
György napja van.    
Látogatók száma : 40788217    
Honlapkeszites

Vívó világkupa: Dobó István értékes helyezése születésnapos trénerének

Budapest junior férfi kardozó Héraklész Világkupának adott otthont és a nagy létszámú (166 induló) mezőnyben 22 magyar léphetett pástra, köztük a Nagykanizsai TE 1866 vívója, Dobó István is.
Dobó (képünkön balról vívás közben) kiválóan kezdett, csoportjában az összes asszót megnyerte, így a táblán hatodik helyen rangsorolva a legjobb 128-ba került. Már a táblán a 64 közé jutásért belga ellenfelét 15:4-re verte, a 32-be kerülve lengyel vívót győzött le 15:11-re. A legjobb 16-ért már olasz riválisát verte - magabiztosan - 15:11-re. A nyolcas döntőbe jutás ugyan nem sikerült, a későbbi ezüstérmes orosz Bucskovszkijtól szenvedett vereséget, de legjobb magyarként a 10. helyen végzett.


- Dobó István minden szempontból az elvártak felett teljesített - kezdte edzője, Piecs Adrienn, aki versenyzőjétől születésnapi meglepetésként is fogadhatta a helyezést. - A verseny előtt aláírtuk volna ezt az eredményt, bár készültünk nagyon az első megmérettetésre és arra is, hogy előbb-utóbb valamelyik Világkupa-állomáson kimagaslót kell nyújtani ahhoz, hogy a válogatottság közelében maradjon sportolónk. Idén ráadásul korcsoportot váltott, ami nem mindig ment zökkenőmentesen, hiszen nála 2 évvel idősebb ellenfelekkel is meg kell már küzdenie. 17 évesen, első éves juniorként zárt legjobb magyarként a fővárosban, ezzel át is vette a vezetést a korcsoport magyar ranglistáján. Elégedettek vagyunk a kezdéssel, de mindenképpen javítani szeretnénk - akár - a következő világkupa-állomáson, amit októberben rendeznek a bulgáriai Plovdivban. Addig többek között hazai válogató keretében is készülhetünk.

A világkupa vasárnapi csapatküzdelmein belül Dobó István a válogatott tagjaként vívhatott. Tizenöt csapat indult, de a magyarok sajnos alulteljesítettek és a tizenharmadik helyen zártak. Vereséget szenvedtek Nagy-Britanniától, Fehéroroszországtól, majd legyőzték Romániát. Először vívtak ilyen összeállításban a fiúk, viszont a következőn reményeik szerint már javítani tudnak.

P.L.2014-09-30 11:36:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble