Ma 2019. április 19. péntek,    
Emma napja van.    
Látogatók száma : 40723878    
Honlapkeszites

Harcosok klubja Balatonmagyaródon

A balatonmagyaródi falunap programjait immáron harmadik alkalommal színesítette a harcosok klubja bemutató. A tatamira bokszolók, ju jitsusok, karatésok, birkózók léptek, akik foglalkozásukat tekintve is heterogének, de mégis egymást tisztelve a másik szabályrendszerét elfogadva edzenek együtt évek óta Szever János irányításával.


Szever János tizenéves korában kezdett el karatézni. A sport szerelmese lett. 1995-től egészen 2004-ig volt országos válogatott, sportpályafutása alatt országos és nemzetközi versenyeken eredményesen szerepelt. A versenyzést abbahagyva sem akart sport nélkül élni, így előbb egy karate klubbot szervezett, majd a barátaival, ismerőseivel kezdett el edzeni. Közel 10 fős társaság jött össze az elmúlt években, de a létszám folyamatosan változik.
– Pár éve a balatonmagyaródi polgármester ajánlotta fel, hogy a bezárt iskola épületében biztosít számomra egy termet edzőteremnek, hogy a gyerekek ne az utcán legyenek tétlenül, hanem csináljanak valami hasznosat. A fiatalokat nehéz becsalogatni a terembe, de szinte minden nap kinyílik a terem ajtaja és Zalaegerszegről, Récséről, Zalakarosról, a legtöbben pedig Nagykanizsáról edzenek nálam – mondta. Hozzátette, mindenféle stílusú harcosok, karatésok, birkózók, bokszolók, ju jitsusok edzenek együtt. Jár hozzá diák, rendőr, festékboltos, biztonsági őr, állatorvos, TEK-es és fotós is.
Amikor edzenek, mindenki fehér övet visel, és a bokszoló edz a ju jitsussal, tanul a karatéstól és segít a birkózónak. – Az edzések során mindenki egyenlő. Nem számít, ki miben van, mi a foglalkozása, honnan jött. Az egóját, az ellentéteket mindenki otthon hagyja – részletezte Szever János.
Ahogy elmondta, egyszer az egyik sport szabályai szerint edzenek, majd másszor a másik szerint. Mindenki elfogadja a másik szabályrendszerét. – Ha egy pohár tele van vízzel az nem befogadóképes, de ha kiüríted, akkor már az. A terembe is így megyünk le, különben nem tudnánk tanulni egymástól és nem fejlődnénk. Nem az erőszakról szól, hanem a tanulásról és az alázatról – zárta Szever János.
Ha valaki szeretne a közösség tagja lenni, szívesen látják edzéseiken!

V.M.
 2014-08-28 14:01:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble