Ma 2019. április 19. péntek,    
Emma napja van.    
Látogatók száma : 40723627    
Honlapkeszites

Torna: alig várják a folytatást

A Magyar Torna Szövetség első emberei, Magyar Zoltán és Guczoghy György a közelmúltban terem-látogatáson voltak a kanizsai tornász utánpótlás-nevelő bázison. Magyar Zoltán, a szövetség elnöke vezette delegáció nagykanizsai ittjártakor biztosította arról a dél-zalaiakat, hogy tornaszereket küldenek, melyek meg is érkeztek - tudtuk meg Vizlendvai Lászlótól, a Zalaerdő TTDSE edzőjétől. Ilyen előzmények után jöhettek a tanítványok számára a közelmúlt versenyei.


Női tornában például az országos bajnokság első fordulójában, egyben a Budapest-Vidékbajnokságon bizonyíthattak és példának okáért a legjobb pontszámot a kanizsai tornász palánták kapták ugrásban. A budapesti seregszemle egyben a Magyar Tornaszövetség által szervezett „Zsebibaba” csapatbajnokság 1. fordulója is volt, vagyis óvódás és kisiskolás korú szertornászok versenyeztek az utánpótlás nevelésben részt vállaló mindenegyes neves tornaklubot felvonultató fordulóban. A Zalaerdő TTDSE két csapatot indított és az I. korcsoportban a kisóvodás egységük (a 13 együttest felvonultató mezőnyben) egyben a vidékbajnokságot megnyerve a dobogó legfelső fokára állhatott. A csapat tagjai - Németh Rozália, Gelencsér Bíbor, Soós Janka és Gémesi Vanda – talajon és gerendán nagyszerű szerepléssel 17,8 összpontszámmal a 13 csapatból a második helyen végeztek összetettben. Az országos bajnokság őszi fordulóját 3 tized hátránnyal várhatják és a két végpontszámot összeadva hirdetnek majd országos bajnokot.
A II. korcsoportban 25 csapat jelent meg és az első, valamint második osztályos tanulókból álló kanizsai különítmény a vidékbajnokságot szintén megnyerte. Amire külön büszkék lehetnek, hogy az első forduló után vezetnek az összesített országos versenyben is, megelőzve a nagy múlttal rendelkező klubokat. A csapat tagjai Szommer Héra, Kobra Fruzsina, Hosszú Szonja, Vastagh Lili, Horváth Dorottya Júlia és Vizlendvai Sára voltak.

Akrobatikus tornában a versenyszezon a kisebbek számára véget ért, csak a válogatottba bekerült nagykanizsaiaknak vannak még hátra edzőtáborok. Az már biztossá vált, hogy a kanizsai tanítványok, Baksa Nikol (nyolcszoros magyar bajnok) és Gémesi Vivien (négyszeres magyar bajnok) utazhatnak a nyári világbajnokságra. A párizsi vb immár a harmadik világverseny lehet számukra ilyen felállásban és a világeseményen 41 ország indulóira számíthatnak női párosban, ami átlagosnak mondható. A cél a nyolcas döntőbe kerülés, de a realitás talaján maradva már a középmezőny eleje is szép eredmény lenne - latolgatott esélyt előzetesen Vizlendvai László.

P.L.2014-06-04 13:08:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble