Ma 2019. április 24. szerda,    
György napja van.    
Látogatók száma : 40788204    
Honlapkeszites

Vívás: Dobó országos bajnoki címig kardozott...

A vívók kadet országos bajnokságát rendezték a fővárosban, ahol a Nagykanizsai TE 1866 is indította növendékeit. Amint az már szombaton késő délután kiderült, nem véletlenül korcsoportjának ranglistavezetője Dobó István, de bronzérmekben sem volt hiány kanizsai részről.
Dobó István előző héten a kadet válogatón már megadta az alaphangot saját szereplésének, hiszen az Eb előtti utolsó seregszemlén sem talált legyőzőre, most pedig az országos bajnokságon állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Egyéniben Flumbort Sára sem szerepelt rosszul, hiszen végül az előkelő harmadik helyig jutott. (Képünkön a vívók edzőjükkel, Piecs Adriennel.)


Csapatban az NTE hölgyei (Flumbort Sára, Vernyel Sára, Kungli Borbála) nyertek bronzérmet, míg a férfiak mezőnyében a nagykanizsaiak egy hatodik helyet gyűjtöttek be.

- Remek érzés ismét országos bajnoki címet szerezni, hiszen ezt megelőzően még gyermek korcsoportban voltam első, azt követően korosztályos bajnokságokon második helyeket szereztem - mondta a győztes, Dobó István. - Az előjelek nem voltak rosszak, hiszen a ranglistát is vezetem és a versenyen is jól haladtam előre, még a döntő is egyértelmű volt. Az 15:5 lett, tehát valóban simán alakult. Mint ahogy az is, hogy utazhatok az idei jeruzsálemi korcsoportos Európa-bajnokásgra és a plovdivi világbajnokságra is.

P.L.2014-02-03 09:56:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble