Ma 2018. november 20. kedd,    
Jolán napja van.    
Látogatók száma : 38646830    
Honlapkeszites

A Pék Pálról szóló kötet bemutatójáról

Deregi László Pék Pál című könyvét december 11-én (18 óra) tárják az érdeklődők elé a Halis István Városi Könyvtár Pék Pál – Takács László emléktermében. A bemutató részleteit Deregi László, Czupi Gyula igazgató és Miklós Zoltánné ismertette.


Ahogy Deregi László elöljáróban elmondta, Pék Pál a 66. születésnapján kereste meg, hogy szívesen beszélne önmagáról. Ekkor a Mező gimnáziumban volt egy rendezvény, ahol az ő tevékenységéről is megemlékeztek. A rendezvényről és a riportról ekkor több mint két órás felvételt készítettek, mely sokáig a fiókban hevert. Majd előkerült a kazetta és ekkor jött az ötlet, hogy összeállítsanak egy a költőről szóló írást.
A kötetben többek között egy dokumentációs anyag olvasható, melyben nyomon követik Pék Pál életét. Az anyag összeállításában Miklós Zoltánné hathatós segítségére volt Deregi Lászlónak. Ezek keresztül a korabeli Kanizsa történetéről is tájékozódhatnak. Megtalálható benne Lehota János és Márkus Ferenc tanulmánya, továbbá riportok is, köztük Bakonyi Erzsébeté, aki még 2007-ben beszélgetett a költővel. A kötetben említést tesznek a Pék Pál hagyatékának sorsáról is. A könyvet, melyben 19 válogatott vers is olvasható, Dr. Márkus Ferenc lektorálta és segített a költészetének a feldolgozásában.
Ahogy Czupi Gyula a programot illetően elmondta, a rendezvényen Cseresnyés Péter polgármester mond köszöntőt. Az est házigazdája Kardos Ferenc lesz. Farkas Tibor az általa megzenésített Pék Pál verseket ad elő, majd Deregi László ismerteti a könyv készítésének körülményeit. Pék Pál verseket szavalnak az emlékezők, Lehota János, Dr. Márkus Ferenc, Miklós Zoltánné, Tarnóczky Attila és Kardos Ferenc. A rendezvényen a Pannon Tükör alapításáról szól Péntek Imre és Dinnyés József, a költő verseinek megzenésítője is beszél.
V.M.2013-11-29 13:06:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble