Ma 2019. április 24. szerda,    
György napja van.    
Látogatók száma : 40788169    
Honlapkeszites

Vívás: Dobó István döntős helyen végzett Lengyelországban

Az elmúlt hétvégén megkezdődött a 2013/14-es nemzetközi szezon a kadét vívók számára is és a lengyelországi Koninban rendezték a kardozók Kadét Európa Körversenysorozatának első állomását. Ezen a Nagykanizsai TE 1866 vívói (Dobó István, Flumbort Sára, Vernyel Sára, Kungli Borbála) is indulhattak.
Férfi kardban száz fölötti, női kardban ahhoz közelítő, népes mezőny állt rajthoz a körverseny-sorozat startjánál. Magyar szempontból a konini versenyen férfi, illetve női kardban húsz, illetve tizenhat magyar vívó lépett pástra a tengerentúliakat is felvonultató rangos viadalon.


Szóljon hozzá!

A kanizsaiak közül Dobó István (képünkön edzőjével, Piecs Adriennel), Vernyel Sára, és Flumbort Sára szépen vette a csoportküzdelmeket és felkerült a 64-es táblára. A magyar küldöttségből a fiúknál öt, a lányoknál négy magyar jutott el a legjobb 32-ig, köztük Dobó, aki ukrán ellenfelét győzte le magabiztosan. A 16-ba kerülésért Dobónak ismét egy ukrán jutott, akit 15-12-re megvert - ekkor a fiúknál már csak két magyar került tovább. A kanizsai kiegyensúlyozottan, kellő agresszivítással vívott és nagy küzdelem után szoros csatában 15-14-re győzött orosz ellenlábasa ellen, mellyel bejutott a 8-as döntőbe. A fináléban első asszóját fej-fej melletti csatában 15-13-ra vesztette el amerikai ellenfelével szemben. Végül Dobó István ezzel a kadét európai viadalon az értékes 7. helyet szerezte meg, amivel fontos pontokat is gyűjtött, így a hazai válogatási ranglista 2. helyére került.
- Dobó István a csoportmérkőzések alatti kisebb hibákat leszámítva jól vette úgymond az elvártakat - fogalmazott Piecs Adrienn, a vívó trénere. - Másnapra úgy láttuk, nagyobb volt benne a tűz - talán köszönhetően annak is, hogy a múlt heti hazai válogató nem úgy sikerült, ahogy azt terveztük- és bizonyítani akart. A táblán végig szoros asszói voltak, volt, hogy előnyből, volt, hogy hátrányból vívhatott. Ezeken a jövőben mindenképp javítani szeretnénk. Jó vívókat győzött le, hiszen az oroszok és ukránok is nagy vívónemzetnek számítanak kardban. Az amerikaival szembeni asszó is meglehetett volna, de Isti egy kicsit szerintem fejben elfáradt. Persze abszolút nem lehetünk elégedetlenek, a megszerzett hetedik helynek is örülünk. Bízom benne, hogy ez a szép eredmény még nagyobb lökést ad a következő versenyekre, mert hosszú még a szezon.
A magyarok közül legjobban végül a kárpátis Darkó Botond szerepelt, aki hatodikként zárt a hetedik nagykanizsai Dobó előtt zárt.
A lányoknál Flumbort Sára a 41., Vernyel Sára pedig az 58. helyen zárt.

P.L.2013-09-24 09:37:00

Hozzászólások:


A cikkhez még nem írtak hozzászólást...


Új hozzászólás:

Félkövér írásmód : [b] a szöveg [/b]
Aláhúzott írásmód : [u] a szöveg [/u]
Dőlt írásmód : [i] a szöveg [/i]
Név:
Ellenőrző kód: háromszáznyolcvan


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble