Ma 2019. április 24. szerda,    
György napja van.    
Látogatók száma : 40781305    
Honlapkeszites

Futball-terítéken: egy jó testvérpár Gyulai

A rutinos kapusnak öccse az edzője egy jegyzett - na jó, megyei - bajnokságban. No, ez az, amit a Gyulai-család biztosan megtehet, de például a Buffon-família - nem. S nem csupán azért, mert az olasz válogatott Gigi Buffon aligha lesz hálóőr a Nagykanizsa LE-nél, sokkal inkább azért, mert két nővére közül vélhetően egyikük sem fogja felkészíteni bajnokira - még taljánföldön sem.
A kapus Gyulai Attila azonban majd' másfél hete azt mondhatja el magáról, hogy az alig több mint egy esztendővel fiatalabb testvére, Gyulai Csaba trenírozza a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban.


Szóljon hozzá!

- Úgy tekintek rá, mint bármelyik más futballistára az öltözőben - felelte a 42 esztendős tréner, aki megbízatásának kezdete után a Galambok ellen rögtön pontszerzést könyvelhetett el csapatával. - Főleg úgy, hogy több focistával, Pozsgai Albitól Szabó Pistiig a mostani keretből még játszottam is együtt, vagyis a hangulaton semmi különlegesség nem érződik. Ráadásul a kapus dolgába nagyon nem is tisztem beleszólni, Attila tudja nagyon jól, mi a feladata.
Mégis, a meccs közben sem akadt semmi, ami határozott edzői "közbeavatkozást" követelt volna? - próbáltuk tovább fűzni a témát.
- Nem - így Csaba. - Pontosabban egyszer azért motyogott valamit magának, na jó, úgy, hogy a kispadig hallottuk, akkor szóltam neki, hogy, de Attila, mert nem akartam, hogy túlpörögjön...
Persze ezt felelevenítve már a fiatalabb Gyulai is mosolygott, míg érezhetően a testvérek közötti edző-játékos viszony Attilát lelkileg jobban megragadta volna.
- Nekem azért furcsa a helyzet, s tényleg párját ritkító, így hirtelen nem is tudom, van-e erre példa - kontrázott a korábban forrófejűségéről is ismert kapus. - Másképp is tekintek a helyzetre, mint korábbi edzőim esetében. Arra úgy emlékszem, volt példa, hogy egymás ellen játszottunk, talán még a szentbalázsi vagy a galamboki korszakomból, de azért ez tényleg más. De nincs ezzel semmi gond, ő edzőként én játékosként dolgozunk egy célért, vagyis azért, hogy a gárda összeszedje magát, s mind jobb eredményeket produkáljon.
Úgy tudjuk, a vasárnapi Csesztreg elleni hazai találkozón még biztosan Gyulaival, mármint Csabával a kispadon... S mivel a kapusé bizalmi poszt, aligha Attilával a kispadon...

P.L.2013-09-18 20:08:00

Hozzászólások:


A cikkhez még nem írtak hozzászólást...


Új hozzászólás:

Félkövér írásmód : [b] a szöveg [/b]
Aláhúzott írásmód : [u] a szöveg [/u]
Dőlt írásmód : [i] a szöveg [/i]
Név:
Ellenőrző kód: négyszáztizennyolc


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble