Ma 2019. március 24. vasárnap,    
Gábor napja van.    
Látogatók száma : 40372162    
Honlapkeszites

Az időseket érintő eseményekről

Az idei „Idősekért Nagykanizsán” ünnepi hét programjának ismertetésén kívül, a szépkorúaknak szóló honlap bemutatása is szerepelt a napirendi pontok között az idősügyi Klubvezetők Tanácsának kibővített ülésén. Az eseményen valamennyi helyi, idősügyi szervezet, klub vezetője részt vett.

 


Elöljáróban Cseresnyés Péter, az Idősügyi Tanács elnöke megköszönte a májusi Generációs Forgatagon való aktív munkát, részvételt a programszervezésben élen járó ezüstkorú embereknek. A polgármester külön kiemelte, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel jövőre is megtartják az idősek, fiatalok összefogását elősegítő programot. A város első embere ezután kéréssel fordult az idősügyi csoportok, szervezetek képviselőihez, hogy az október 1-5-ig megtartandó „Idősekért Nagykanizsán” ünnepi hét eseményeibe minél több olyan embert vonjanak be, akik nem tagjai a kluboknak.
Ezzel egyetértésben Koller Jutka, az Egyesített Szociális Intézmény vezetője elmondta, mindezt szem előtt fogják a szervezés során. A programtervvel viszont már elkészültek, fő hangsúly az idei rendezvényen is a zenén és a kultúrán lesz. Az ESZI igazgatója továbbá örömét és köszönetét fejezte ki a városvezetésnek, hogy aktív részvételükkel is támogatták a tavalyi rendezvényt, ugyanis az idősek tavaly is örültek annak, hogy személyesen látogatták meg őket a városatyák. A településrészek nyugdíjas lakosságára szintén kiemelt figyelmet fordítanak az ünnepi programok során, valamint fotókiállítás és Idősügyi Kerekasztal konferencia szintén e rendezvényekkel egyidőben lesz. Koller Jutka kihangsúlyozta, az önkormányzat 900 ezer forinttal támogatja az „Idősek Hetét”.
Bükiné Papp Zsuzsanna, a Zala Megyei Rendőr Főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője kihangsúlyozta, hogy az időseknek szervezett események milyen fajsúlyos értékeket hordoznak magukban. Ráirányítják az emberek figyelmét a szépkorúak problémáira, figyelmet, törődést kapnak az időskorú lakosok. Ezt a célt szolgálja az a honlap is, mely www.60plus.hu címen várja hasznos információkkal a szép kort megélt embereket. Az oldalon – mely május óta üzemel – az Idősügyi Tanács munkájáról, a idősügyi klubokról, szervezetekről is tájékozódhatnak az érdeklődők – világított rá Dr. Szabados Gyula, idősügyi referens. Ahogy arra is, hogy a honlapon komplex esemény naptárat is találhatnak a világhálón szörfölgető idősek. A közeljövőben pedig új rovattal is bővíteni szeretnék az oldalt, ahol a Kanizsai Dorottya Kórház orvosai válaszolnak online az idősek által feltett egészségügyi kérdésekre.

Sz.Zs.
 2013-06-07 11:52:00


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble