Ma 2019. április 21. vasárnap,    
Konrád napja van.    
Látogatók száma : 40753987    
Honlapkeszites

Kajak-kenu: már Sári Nándorral a szakmai stábban

A Kanizsa Kajak-Kenu Klubnál március eleje óta "hivatalban lévő", olimpiai, Európa-, és világbajnokokat felkészítő kajakos edző, Sári Nándor hivatalosan is bemutatkozott a klub vezetőinek társaságában Nagykanizsán.
A Varga Péter klubelnök által megnyitott sajtótájékoztatón Sári Nándor elmondta, tréneri tevékenységét Velencén kezdte 1980-ban, tíz esztendő múltán már felnőtt sportolók mellett dolgozott és a kajakosok férfi szakág-vonalán idővel jöttek is az olimpiai, világ-, és Európa-bajnoki aranyak, érmek, helyezések. A 2000-es évek végén aztán csatlakozott hozzá például a 2008-as pekingi olimpiára készülő, Kínában Janics Natasával K2 500 méteren olimpiai bajnok Kovács Katalin is, de a sportág krémjével való közös munka persze a lelket is megviselheti, kilúgozhatja. Nem is tagadta a szakember, fásultságot érzett önmagán, a kihagyás ugyanakkor feltöltötte, s most itt az újabb kihívás, Nagykanizsán fiatalokat megnyerni a sportág számára.


Szóljon hozzá!

Érdemes leírni, hogy a klubnál két edző dolgozik márciustól, hiszen Varga Gábor marad a klub 20 fős eddigi utánpótlásvonalán, Sári Nándor pedig az újonnan érkezőknek segít.
- Azért is nagy kihívás számomra a kanizsai edzősködés, hiszen újra az utánpótlással foglalkozhatom - fogalmazott Sári Nándor. - Ráadásul 10-11 éves, még nem is kajakozott gyerekeket vonunk be a szakmai munkába. Tulajdonképpen vízre csak a megfelelő időjárási viszonyok beálltával kerülnének, szeptemberben viszont már kisebb rendezvény keretei között meg is versenyeztethetnénk őket.
Varga Péter, a klub elnöke elmondta, konkrét időtartamban nem egyeztek meg a trénerrel, de hosszútávon gondolkodnak, ami legalább 4-5 éves időtartamot jelenthet. További törekvése a klubnak, hogy a Csónakázó-tó körül is javítsanak a kajakozás feltételein, ami érinti például a csónakház (jelenlegi) állapotát is.
S ha már a szeptember szóba került versenyrendezéssel kapcsolatban: a szakmai stáb - már természetesen Sári Nándorral a soraiban - azon fáradozik, hogy egy komoly pénzdíjas sprintversennyel csábítsák a honi legjobbakat a kanizsai Csónakázó-tóhoz. Mindez nem csupán a sportág helyi űzőinek jelentene kuriózumot, de a szurkolóknak is egyben látványosságot.

P.L.2013-04-12 13:12:00

Hozzászólások:


A cikkhez még nem írtak hozzászólást...


Új hozzászólás:

Félkövér írásmód : [b] a szöveg [/b]
Aláhúzott írásmód : [u] a szöveg [/u]
Dőlt írásmód : [i] a szöveg [/i]
Név:
Ellenőrző kód: ötszáztizenhét


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble