Ma 2019. április 24. szerda,    
György napja van.    
Látogatók száma : 40780848    
Honlapkeszites

Egyed Zsanett ismételten aranyérmes a lengyeleknél

Lengyelországban szerepelt az elmúlt hétvégén a kadet (16-17 évesek) női magyar birkózó válogatott a „Czarny Bór Open Ladies 2012” nemzetközi versenyen. A válogatott tagjaként indulhatott a kadet Eb-5. helyezett 46 kg-os Egyed Zsanett is, a Kanizsai Birkózó SE sportolója.
A versenyre összesen 225-en neveztek, a házigazda lengyel csapaton kívül érkeztek versenyzők Franciaországból, Lettországból, Litvániából, Magyarországról, Mongóliából, Németországból, Norvégiából, Svédországból és Ukrajnából. A kanizsai versenyző (képünkön a dobogó tetején) súlycsoportjában tizenhárman léptek szőnyegre és Zsanett az első körben a lengyel Kornel Masiukiewiczet győzte le technikai fölénnyel, majd a német Ellen Rustere ellen emelték magasba a kezét.


Szóljon hozzá!

A döntőbe jutásért az ukrán Iryna Cherkas már nehezebb falatnak bizonyult, de három szoros menetben sikerült őt is legyőznie. Az aranyéremért folyó csatában a svéd Luna Malentin csak megszorítani tudta a nagykanizsait, de legyőzni nem, amivel Egyed Zsanett 2011 után másodszor is nyerni tudott a rangos lengyel erőfelmérőn.
Itthoni edzője, Szatmári Zsolt így értékelt a verseny után: "Zsanettnek továbbra is az a célja, hogy a jövő évi kadet világversenyeken érmet, érmeket tudjon szerezni, ezért is tekintettük fontos állomásnak a lengyelországi versenyt, melyen felmérhettük, hogy a nemzetkőzi szinten való stabil versenyzéshez mit kell még tennünk, javítanunk."
A jövő esztendőben június 18-23. között rendezik meg a kadet Európa-bajnokságot a montenegrói Bar városában és augusztus 20-25. között a szerbiai Nagybecskereken (Zrenjanin) a világbajnokságot.

P.L.2012-12-11 14:22:00

Hozzászólások:


A cikkhez még nem írtak hozzászólást...


Új hozzászólás:

Félkövér írásmód : [b] a szöveg [/b]
Aláhúzott írásmód : [u] a szöveg [/u]
Dőlt írásmód : [i] a szöveg [/i]
Név:
Ellenőrző kód: négyszázegy


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble