Ma 2019. február 19. kedd,    
Zsuzsanna napja van.    
Látogatók száma : 39942404    
Honlapkeszites

Mosollyal csaltak mosolyt az arcokra

Vajon Berni addig mit csinálhatott? Mármint Gregor Bernadett abban a bő két "üres" órájában, ami két jelenése között volt szerda este a Mona Marie mosolya című zenés vígjáték keretében Nagykanizsán.
A kezdésként rögtön búcsúzó és a terepet Szabó Máténak átadó kissé bogaras főbérlő asszony után spanyol dívaként visszatérő színésznővel ellentétben Oszter Alexandra - a másik főszerepben - most végigpöröghette (olykor szó szerint) mind a két részt, s nem csupán táncolni, de jó néhányszor az egész színpadot átsprintelni is volt ereje (futball-nyelven kérdezve, vajon hány kilométer teljesítésével hozhatta le a produkciót?) - no meg módja. Vígjáték esetében nem titkolt cél, hogy a ritmus végig adott legyen, úgy a poénok, szójátékok, helyzetkomikumok is sokkal jobban ülnek, s a szereplők is nagyobb örömmel játszhatnak.


Szóljon hozzá!

Ahogy ezt Oszter Alexandra is megfogalmazta az előadás előtt: "Roppantmód szeretek ilyen fellépésben szerepet vállani. Élvezem, ha a közönség is mosolyog, nevet, hiszen valóban szeretnénk tagjait kiszabadítani a mindennapok nyűgéből."
Alexandra talán néhányaknak (legalábbis helybélieknek bizonyosan) örömet okozhatott azzal (nem, most nem az öt esztendővel ezelőtti nyuszis magazin témájára gondolunk...), hogy az egyik közösségi portálon is posztolta: "Éljen Nagykanizsa!", délután ötkor pedig a "Gergely-színházasok" be is futottak a dél-zalai városba. A hely varázsát tehát volt idejük szokni, így Szandra még azt is elmondta, a világot jelentő deszkák világa után a művészet új területei is megnyílhatnak számára: "Kevesen tudják rólam, hogy a képzőművészeti egyetemen is tanultam, csak közbejött a színházasdi, melyet lehetőségem adódott kipróbálni, s hát a Vígszínháznak nem tudtam, de nem is akartam nemet mondani. Néhány hónapja ismerősi körökben merült fel a nevem egy mesekönyv illusztrálása végett, s ma már ott tartunk, hogy a kicsik számára készülő alkotás tavasszal meg is jelenhet. Kellett ehhez persze az is, hogy a kisfiam érkeztével én is visszakerültem a mesék világába úgymond, no meg az, hogy klasszikus rajzolási technikámmal felkeltettem mások érdeklődését is."
Még szerencse, hogy élete mostani szakaszában már ismét hódolhat a színháznak, a gyerkőcre rokonok, s kedves barátok vigyáznak ilyenkor, hogy ő már csak arra ügyeljen: olaszosan egy francia szerző művében akár spanyolul is értekezzen. Tudják, akkor, amikor Gregor Bernadett bő két óra után a színen spanyol dívaként - egyenesen szinte a portugál fővárosból, Lisszabonból Párizsba érkezvén - feltűnik...
P.L.2012-11-30 09:42:00

Hozzászólások:


A cikkhez még nem írtak hozzászólást...


Új hozzászólás:

Félkövér írásmód : [b] a szöveg [/b]
Aláhúzott írásmód : [u] a szöveg [/u]
Dőlt írásmód : [i] a szöveg [/i]
Név:
Ellenőrző kód: ötszázhetvennyolc


További hírek:
A balatoni személyhajózás és a komp forgalma is nőtt
Indul a Filmklub
Egy gyújtogatót és egy verekedő bandát is bíróság elé állítanak holnap
Szabadidősport: a hangulatra sem lehetett panasz
Workania: a legrosszabbul fizetett ágazatokban nőttek a legjobban a bérek


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül

A nap vicceállás Nagykanizsa, munka Nagykanizsa, Jooble
jooble